Орц

  • 5 ш гогод
  • 1 шилэн аяганаас арай бага чидуны тос
  • 4 амны халбага цагаан будаа
  • 2 жижиг лууван
  • 1 годгор ногоон сонгино
  • Хагас нимбэг
  • 2 улаан лооль
  • 1 цайны хамгийн жижиг халбагаар элсэн чихэр
  • Давс

Хийх арга

  1. Бэлтгэх:
  2. Гогодын гадна талын ногоон хэсгийг хуулж зөөлөн хэсгийг нь хурууны нэг үеийн хэмжээтэй хэрчинэ.
  3. Усанд хийж чанана.
  4. Нөгөө талд өөр саванд дугуй хэрчсэн лууван, дөрвөлжин хэрчсэн сонгиныг бага зэрэг ягаартал нь хуурна. Дээрээс нь хоёр улаан лооль хийж хуурна.
  5. Чанасан гогодыг дээр нь хийгээд 15-20 минут битүү болгоод дахин хуурна.
  6. Эцэст нь 1,5 аяга ус, угаасан будаа, нэг халбага элсэн чихэр, давсаа хийгээд дээрээс нь хагас нимбэгээ шахна. Дараа нь сайтар хутгаад дунд зэргийн гал дээр болгоно.
2017-04-01T21:55:37+00:00 2017 оны 04-р сарын 02|Хоолны жор|

Leave A Comment