Үхрийн махтай амтат шөл

//Үхрийн махтай амтат шөл

Үхрийн махтай амтат шөл

Орц:

  • 250-500гр үхрийн мах, нимгэн хэрчсэн
  • 3 хоолны халбага хэмжээтэй гурил
  • 4 хоолны халбага ургамлын тос
  • 1 том сонгино, том том хэрчинэ
  • Сармисны 2-3 ширхэг хумс
  • 3 аяга үхрийн махны шөл
  • 1 аяга томатны жүүс эсвэл ногооны жүүс
  • Халбаганы ¾ хэмжээтэй давс /өөртөө тохируулна/
  • 2 ширхэг лаврын навч
  • 2 том төмс /дөрвөлжин хэмжээтэй хэрчинэ/
  • 2 ширхэг лууван /бөөрөнхий хэрчинэ/
  • Ногоон шош
  • 1 цайны халбага хуурай ганга
  • 1 цайны халбага орегано амчлагч
  • Хар перц /өөрийн амтандаа тохируулна/
  • 1 халбага Worcestershire соус
  • 1 халбага бор сахар

Хийх арга:

  1. Эхлээд суурь шөлөө дунд зэргийн гал дээр чанаж болгоно.
  2. Үхрийн махан дээрээ ¼ аяга гурилаа пластик саванд хийгээд мах нь гурилаар сайн бүрэгдтэл сэгсэрнэ.
  3. Хайруулын тавганд 2 хоолны халбага ургамлын тос хийгээд зөөлөн хөдөлгөж тавагны ёроолыг бүрхүүлнэ. Махныхаа илүүдэл гурилыг сэгсэрч арилгаад тал махыг нь хайруулын тавганд хийгээд 3-4 минут бор өнгөтэй болтол шарна. Шарсан махаа тавган дээр гаргаж тавиад хайруулын тавганд тос нэмээд үлдсэн махаа бас шарна.
  4. Сонгино, сармис болон эхний шарсан махаа бүгдийг нь хайруулын тавгандаа нэмж хийгээд сайн холино. 3 минутын турш сонгино зөөлөн болтол шарна, энэ үедээ байнга хутгах  хэрэгтэй.
  5. Махны шөл, томатны жүүс, ¾ халбага давс, лаврын навчаа хийнэ. Эхлээд сайн гал дээр буцалгаад дараа нь галаа зөөлрүүлнэ. 1 цаг орчим шөлөө буцалгана.
  6. Ногоонуудаа бас нэмээд 45 минут орчим ногоогоо болтол буцалгана.

 

Эх сурвалж: http://familyfun.go.com/

2016-10-17T22:51:13+00:00 2012 оны 05-р сарын 24|Зөвлөгөө|

Leave A Comment