Үхрийн махан СТРОГАНОФФ

//Үхрийн махан СТРОГАНОФФ

Үхрийн махан СТРОГАНОФФ

stroganofОрц:

  • Цөцгийн тос 6 х/х
  • Үхрийн мах 500 гр
  • Хэрчсэн мөөг 250 гр
  • Сонгино 1 ш
  • Давс, перец
  • Цөцгий 1 аяга

Хийх арга:

  1. 3-н хоолны халбага цөцгийн тосоо хайруулын тавгандаа хийгээд  дунд зэргийн хэмтэй гал дээр хайлуулна. Үүний дараа галаа ихэсгэж нимгэн хэрчсэн үхрийн махаа хийнэ.
  2. Үхрийн махыг хоёр талаараа бүрэн борлож болтол нь шарна. Амтлагчаар амталж махаа болгосны дараа гаргаж тусдаа саванд хийнэ.
  3. Үлдсэн 3 хоолны халбага цөцгийн тосоо хийж хайлуулаад , мөөгөө хийж 4 минут орчим шарна. Галаа багасгаад мөөгөн дээрээ цөцгийгөө хийнэ. Хүсвэл дээр нь 1 хоолны халбага ус хийж соусыг шингэлж болно.
  4. Цөцгийгөө мөөгтэй холино. Буцалтал нь халаахгүйгээр дээр нь үхрийн мах сонгино  хоёроо хийж холино. Тэр дор нь таваглаж дэргэд нь будаа, шарсан төмс, гоймон зэргийг хачирлана.

TV ZONE №271

2016-10-17T22:49:40+00:00 2013 оны 07-р сарын 26|Зөвлөгөө|

Leave A Comment