Үхрийн махан борш хэрхэн бэлтгэх вэ?

//Үхрийн махан борш хэрхэн бэлтгэх вэ?

Үхрийн махан борш хэрхэн бэлтгэх вэ?

Орц:

  • 500 гр үхрийн мах,
  • Даршилсан хvрэн манжин
  • Бага зэрэг уксус
  • Сонгино,
  • Лууван,
  • Тємс,
  • Байцаа,
  • Давс,
  • Лаврын навч,
  • Үрлэн повоор,
  • Улаан лоолийн сvмс,
  • Цєцгий
  • Яншуй

 

Хийх арга:

Бэлтгэсэн үхрийн махаа давстай усанд чанана. Шєл буцлаж байх зуур хvрэн манжингаа хальстай нь угаагаад давс, уксус хийж буцалгана. Болмогц хєргєж хальслаад нарийхан шоо хэлбэртэй хэрчиж, бага зэргийн давс, лаврын навч, повоор нэмж таглаагvй саванд зєєлєртєл нь чанана.

Хэсэг буцалгаад улаан лоолийн сvмс нэмээрэй. Дараа нь сонгино, байцаа, луувангаа гонзгой нарийхан, тємсєє шоо хэлбэртэй хэрчээд хайруулын тавганд тос хийж хуурна. Шєлийг болохоос нь 15 минутын ємнє хуурсан бvх ногоогоо хийнэ. Дараа нь даршилсан хvрэн манжин, сармис нэмнэ. Жижиглэж хэрчсэн чимх яншуй, жижиг халбага цєцгий нэмж таваглаарай.

2016-10-17T22:51:13+00:00 2012 оны 05-р сарын 15|Зөвлөгөө|

Leave A Comment