Янз бүрийн зөвлөгөө

//Янз бүрийн зөвлөгөө

Янз бүрийн зөвлөгөө

6+78+Төмсийг хальстай нь чанавал 75%, хальсыг нь арилгаж чанавал 60-70%, хэрчиж чанавал 35-50% витаминтай байна. Төмсийг чанаснаас жигнэхэд витаминаа илүү сайн хадгална. Төмсийг чанаж байх үедээ бага зэрэг ногоон гоньд нэмбэл улам амтлаг болно.

Идэшний ногоог цэвэрлээд усанд хийх зэргээр удаан хадгалж болохгүй. Хоолныхоо өмнөхөн бэлд. Ногоог хоолондоо хийхдээ буцалж байгаа шөлөнд хий. Ингэвэл витаминаа хадгална.

Гоньдны үрийн нунтгийг өвөл амтлан ногооны оронд хэрэглэхэд тохиромжтой. Ийм нунтгаа шилэн саванд хадгална. Чанасан махыг том хэрчээд буцалсан усанд хийж, дараа нь маш бага гал дээр шарваас шүүслэг болно. Удаан хадгалсан ногоог эхлээд халуун, дараа нь хүйтэн усанд хийгээд шинэ юм шиг болгож болно.

2016-10-17T22:47:25+00:00 2015 оны 04-р сарын 04|Зөвлөгөө|

Leave A Comment