Шарсан төмстэй өндөг

  • 600 г чанасан төмс
  • 1 ш сонгино
  • 300 г чанасан гахайн мах
  • 80 г масло
  • 4 ш өндөг
  • 2 халбага өцгийн тос
  • 1 боодол яншуй
  • Хар перц
  • Давс
  1. Төмсийг чанаад хөргөөрэй. Хөрсөн төмсийг хальсалж нимгэн, гахайн махыг жижиг дөрвөлжин хэрчинэ. Сонгиныг арилгаж мөн л жижиг хэрчинэ.
  2. Хайруулын тавганд тос хийж халаагаад, сонгиноо хийж хуурна. Үvн дээрээ төмс болон гахайн махаа хийж давс, перцээр амтлаад дунд зэргийн гал дээр төмсийг шаргал өнгөтэй болтол ойролцоогоор 15 минут шарна.
  3. Энэ хооронд тогтмол хутгаж байх хэрэтэй. Яншуйг угааж, жижиг хэрчээд бэлэн болсон төмсөн дээгvvр цацна.
  4. Хайруулын тавганд тосоо хийгээд өндөгийг шарж, шарсан төмстэй хамт таваглаад, ногооны салаттай хамт идээрэй.