Шарж хэрчсэн үхрийн мах

//Шарж хэрчсэн үхрийн мах

Шарж хэрчсэн үхрийн мах

BeefTenderloin_30627Орц:

o   Үхрийн нурууны мах 600 гр

Уусмалд:

o   Канжан 1 аяга

o   Сахар 6 том халбага

o   Цагаан будааны дарс 2 том халбага

o   Хоолны дарс 2 том халбага

o   Нимбэг ½

o   Алим ¼

o   Сармис 5 хумс

o   Цагаан гаа

Соусанд:

o   Бэлдсэн уусмал 1/3 аяга

o   Горчиц 1 жижиг халбага

o   Сахар 1 бүтэн ½ халбага

o   Гүнжидийн тос 11/2 жижиг халбага

Ногоо:

o   Хэрчсэн бөөрөнхий болон ногоон сонгино

o   Өргөст хэмх,  гээ навч 20 ш

Хийх арга:

  1. Шарах шүүгээнд үхрийн нурууны махаа 200 хэмд халаасан шарах шүүгээнд 1-с 1 цаг 20 минут орчим шарна. Болгосон махаа гаргаад бэлдсэн шүүсэндээ 6 цаг байлгаж хөргөнө.
  2. Гялгар уутаар боож хөлдөөгчинд нэг хонуулна. 1 цаг орчим тасалгааны температурт байлгасны дараа аль болох нимгэн зүснэ.
  3. Махаа таваглаж ногоогоор чимэглэж соустай хамт өгнө.

 

2016-10-17T22:48:23+00:00 2014 оны 06-р сарын 14|Зөвлөгөө|

Leave A Comment