Чихэрлэж дарсан хүрэн манжин

Home/Зөвлөгөө/Чихэрлэж дарсан хүрэн манжин

Чихэрлэж дарсан хүрэн манжин

pickled-beats-cl-1831928-lОрц:

  • Хүрэн манжин 1 кг
  • Цагаан дарсны уксус 1 л
  • Савхан корица 1 ш
  • Бөөрөнхий хар перец 4 ш
  • Гвоздика 4 ш
  • Элсэн чихэр 250 гр
  • Давс 1 ц/х

Хийх арга:

  1. Саванд уксус, давс, корица, перец, гвоздика, элсэн чихэрийг нийлүүлж хийгээд тасралтгүй хутгаж буцалгана.
  2. Хүрэн манжинг хальслахгүйгээр угаагаад, чанаж бэлтгэсэн амтлагчинд хийж хүчтэй гал дээр 1 цаг чанана. Дараа нь гал дээрээс гаргаж савтай нь байлгаж хөргөөд амтлагчаас гаргаж хальслаад дөрвөлжин хэрчинэ.
  3. Хүрэн манжинг ариутгаж бэлтгэсэн шилэнд савлана. Амтлагчийг дахин буцалгаад шилтэй хүрэн манжин дээр хийж гүйцэд таглана.
  4. Шиллэсэн хүрэн манжинг сэрүүн харанхуй газарт тавьж хадгалах бөгөөд 3 долоо хоногийн дараа бэлэн болно.

Гэр гэртээ тогооч №08 /2013/

2016-10-17T22:49:31+00:00 2013 оны 10-р сарын 07|Зөвлөгөө|

Leave A Comment