Цөцгийнд жигнэсэн байцааны ороомог

//Цөцгийнд жигнэсэн байцааны ороомог

Цөцгийнд жигнэсэн байцааны ороомог

Орц :

Байцаа 3кг, гурил 10 хоолны халбага, гахайн мах 300гр, будаа 3 аяга, улаан лоолийн сүмс 2 хоолны халбага, сонгино 3-4 ширхэг, цөцгий 1 аяга, гахайн мах, яншуйн навч, давс, элсэн чихэр.

Бэлтгэх дараалал :

  1. Гахайн мах, сонгино, луувангаа жижиглэн хэрчиж холиод, сонгиноо шаргал өнгөтэй болтол нь цөцгийн тосонд хуурна.
  2. Дээрээс нь жигнэсэн будаа, жижиглэсэн яншуйн навчаа хийж сайтар холиод давс, халуун ногоогоор амтална.
  3. Байцааны голыг ухаж аваад навчийг нь салгалгүй давстай буцалсан усанд хийж, зөөлхөн гал дээр тавиад дутуу болгож авна.
  4. Байцаагаа уснаас гаргаж хөөргөөд, навчийг нь нэг нэгээр нь салгана.
  5. Зузаан хэсгүүдийг нь нимгэн зүсч болгоомжтой дэлгэн, голд нь шанцай хийж нэг талаас нь орооно.
  6. Ороомгийг байцааны навч дэвссэн саванд хийж дээгүүр нь мөн навчаар бүрхээд савны 1-4 орчимд ус хий. 2 цаг орчим буцалгана.
  7. Дээрээс нь цөцгий, гурилтай хольж хутгасан улаан лоолийн сүмсээ хийж, бага зэрэг элсэн чихэр, давс цацаад урьдчилан халаасан шарах шүүгээнд хийж 15-20 минут байлгана.
  8. Ороомгоо халуунаар нь таваглан зочиндоо өгөөрэй.
2016-10-17T22:51:04+00:00 2012 оны 08-р сарын 08|Зөвлөгөө|

Leave A Comment