Цэлцэгнүүр /студень/

//Цэлцэгнүүр /студень/

Цэлцэгнүүр /студень/

СтуденьОрц:

  • Үхрийн шийр  1 кг
  • Шар лууван  250 гр
  • Яншуй  10 гр
  • Лаврын навч  5 ш
  • Давс
  • Ус  2л

Хийх арга:

  1. Үхрийн хуйхалсан шийрийг угааж цэвэрлээд 3-4 цаг хүйтэн усанд дэвтээнэ. Дэвтсэн шийрээ саванд хийж 1 кг-д 1л ус байхаар тооцож хүйтэн усанд хийж буцалгана.
  2. Нэг удаа хүчтэй буцалгасны дараа галаа зөөлрүүлж дээр нь хөвсөн тосыг үе үе хамж 4-5 цаг хэрчээд шөл рүү нь буцааж хийн дахин 2-3 цаг чанана. Чанаж хийж амтлахаас гадна мөн жижиг хэрчсэн лууван, манжин, төмс зэргийг хийж болно.
  3. Бэлэн болмогц янз бүрийн хэв буюу хайруулын таваг зэрэгт царцааж бэлэн болгоорой.

Ашигтай зөвлөгөө III – Г.Адьяа, Н.Оюундарь, С.Үржин, С.Сэржмаа УБ, 2009

2016-10-17T22:49:58+00:00 2013 оны 05-р сарын 19|Зөвлөгөө|

Leave A Comment