Цагаан дарс, Ригатони гоймонтой хуурга

  • 1 х/х оливийн тос
  • 4 ш зайдас
  • 2 ш сармис (16 жижиг хэсэг болгож жижиглэх)
  • 300 г томато соус
  • Пармезан бяслаг үрсэн
  • 500 г ригатони гоймон
  • 1 АТГА базил навч (жижиглэн тасдсан)
  • 200 мл цагаан дарс
  1. том хайруулын тавганд тосоо халаан зайдсаа шаргал өнгөтэй болтол нь хуураад сармисаа нэмэн 1 минут хуурна.
  2. Цагаан дарсаа хийж буцалган дарсныхаа хагасыг ууршиж дуусангуут томато соусаа хийн бага гал дээр гоймонгоо болтол 10минут буцалгана.
  3. Энэ хооронд: Гоймонгоо хэдэн минут болгох зааврын дагуу давстай усанд болгоод шүүж авна.
  4. Болсон гоймон базил навчаа соус руу хийн хольж хутгаад бэлэн болно.