ХУУШУУР ХИЙЖ ИДЭХ ҮҮ? Хуушуур хийх жор

Наадам дөхөж байгаа болохоор та бүхэндээ бөөрөнхий хуушуурны жорыг хүргэж байна. Нар хур тэгширсэн дэлгэр зуны өдрүүдэд тохиодог Монгол наадмыг хуушуургүйгээр төсөөлөхийн аргагүй. Монгол хүн бүрийн амтархан идэх дуртай наадмын хуушуурыг энэ жил гэртээ хийж идэцгээвэл ямар вэ? Гэр бүлийнхэн, найз нөхдийгөө өөрийн гараар хийсэн наадмын хуушуураар дайлбал үнэхээр онцгой зоог байх нь гарцаагүй.

НААДМЫН ХУУШУУР ХИЙХ ЖОР

Орц:

  • Гурил
  • Мах (үхэр, хонь сонголтоор)
  • Бүлээн ус
  • Сонгино (амталгаагаар)
  • Давс, перец (амталгаагаар)
  • Ургамлын тос

Анхаарах зүйлс:

  • Махандаа ус хийж болохгүй (Ихэнх хүмүүс үүн дээр их алддаг. Гурил нь цоорох, дутуу чимхэлт зэргээс үүдэн тос руу ус орж маш их хэмжээгээр тос үсэрдэг)
  • Гурилыг бүлээн усанд зууран, зайлшгүй 30-60 минут амраах хэрэгтэй. (Амраахгүй шууд шарснаас үүдэн хуушуурын гурил хатуу болдог)
  • Наадмын хуушуур нь энгийн гэрийн хуушуурыг бодвол нимгэн байдаг учраас түүхийрнэ нь гэж айлтгүй шарах нь зүйтэй.
  1. Goodmom

2. Yumlife

3. DELGERS

4. Super women CHL

Мэдээж Наадмыг хуушуургүйгээр төсөөлөхийн аргагүйтэй адил хуушуурыг салат, огурцы-гүйгээр төсөөлөхийн аргагүй билээ. Та бүхэн Монгол түмний их баяр наадмын хуушуураа Газар Шимийн Гайхалтай амттай бүтээгдэхүүнтэй хамт зооглоорой.