Хулууны икра

//Хулууны икра

Хулууны икра

pumpkinОрц:

  • Хулуу 1 кг
  • Улаан лооль 1 кг
  • Сонгино 500 гр
  • Ногоон алим 500 гр
  • Үзэм 500 гр
  • Элсэн чихэр 500 гр
  • Цагаан дарсны уксус 600 мл
  • Давс
  • Цагаан гааны үндэс 25 гр
  • Гвоздика 12 ш
  • Бөөрөнхий хар перец 1 ц/х
  • Кориандрын үр 1 ц/х

Хийх арга:

  1. Улаан лоолийн гадна хальсанд хэрээс зүсэлт хийж, буцалж буй усанд 1 минут орчим дүрж аваад урьдчилан бэлтгэж тавьсан мөстэй саванд хийнэ. Улаан лоолийг хальслаад том томоор хэрчинэ.
  2. Хулууг  хальслаад шоо дөрвөлжин хэрчинэ. Сонгиныг хальслаад тал цагираг хэлбэртэй хэрчинэ. Алимыг угаагаад үртэй голыг нь салгаж цэвэрлээд дөрвөлжлөн хэрчинэ.
  3. Жижиглэж хэрчсэн цагаан гаа гвоздика, бөөрөнхий хар перец, кориндар зэргийг зориулалтын жижиг тааран уутанд хийнэ.
  4. Бүх ногоогоо том саванд хийгээд, амтлагчтай уутаа мөн саванд хийж уксус нэмээд буцалгана. Буцалмагц нь галыг багасгаад таглахгүйгээр зөөлөн гал дээр үе үе хутгаж 1 цаг чанана.
  5. Дээр нь угааж цэвэрлэсэн үзэм нэмж дахин үргэлжлүүлэн 1,5 цаг чанана. Үүний дараа амтлагчтай уутыг ногоотой савнаас авч, икраг гал дээрээс гаргаж хөргөнө.
  6. Бүлээн икраг ариутгаж бэлтгэсэн шилэнд савлаж, хуванцар тагаар таглаад сэрүүн газарт хадгална. 3-4 долоо хоногийн дараа идэхэд бэлэн болно.

Гэр гэртээ тогооч №08 /2013/

2016-10-17T22:49:28+00:00 2013 оны 10-р сарын 10|Зөвлөгөө|

Leave A Comment