ХОНИНЫ ЯСНЫ ХЭМТЭЙ МАХАН ХООЛ

//ХОНИНЫ ЯСНЫ ХЭМТЭЙ МАХАН ХООЛ

ХОНИНЫ ЯСНЫ ХЭМТЭЙ МАХАН ХООЛ

Mutton-Pepper-BigОрц : /1 хүн/

o   Ясны хэмтэй мах 120 гр

o   Өндөг 1 ш

o   Далайн давс 1 гр

o   Цагаан будаа 50 гр

o   Сонгино 20 гр

o   Шар хулуу 80 гр

o   Бууцай 60 гр

o   Цөцгийн тос

o   Ус 40 мл

o   Сүмсэнд: цөцгийн тос 50 гр, сонгино, сүүн крем

Хийх арга :

  1. Нарийн технологиор машиндаж бэлтгэсэн ясны хэмтэй махаа машиндсан сонгино, далайн давс, өндөг, ус хийж амтална.
  2. Амталж бэлтгэсэн махаа, угааж цэвэрлэсэн түүхий цагаан будаагаар гадаргууг нь жигд бүрхэж бөөрөнхий хэлбэрт оруулна.
  3. Бэлэн болсон бэлдэцийг 30-45 минут жигнүүрт жигнэж бий болгоно.
  4. Бууцайг буцалж буй усанд 2 минут чанана.
  5. Шар хулууг угааж цэвэрлэн, үрнээс нь салган жижиг гурвалжин хэлбэртэй хэрчиж зөөлөн гал дээр 4-6 минут жигнэж цөцгийн тосоор амтална.

СҮМС БЭЛТГЭХ :

Цөцгийн тосонд хуурсан сонгино дээр сүүн кремийг хүйтнээр нь хийж буцалгаад хярж жижиглэсэн яншуй нэмж буцлах хэм хүртэл халаана. Сүмс нь нэгэн жигдийн өтгөвтөр бие бүтэцтэй болно. Олгохдоо : Бэлэн болсон махан бэлдэцээ чанасан бууцай, жигнэсэн шар хулуугаар хачирлаж сүмс дусаана.

 

2016-10-17T22:48:17+00:00 2014 оны 09-р сарын 16|Зөвлөгөө|

Leave A Comment