Хонины махтай пицца

Home/Зөвлөгөө/Хонины махтай пицца

Хонины махтай пицца

pizzameatОрц: /4 порц/

Зуурмагт:

  • Гурил 225 гр
  • Хуурай дрож 1 ц/х
  • Оливын тос 2 х/х

Шанзанд:

  • Сонгино 4 ш
  • Сармис 3 хумс
  • Хонины татсан мах 350 гр
  • Оливын тос 2 х/х
  • Давс
  • Тмин /гоньдны үр/ ½ ц/х
  • Нунтаг корица /шанцай/ 1 чимх
  • Улаан лооль 300 гр
  • Сонгино 3 ш

Хийх арга:

  1. Зуурмаг бэлтгэхдээ: 100 гр бүлээн усанд бүх орцоо хийгээд зуурмаг бэлтгэж нухаад алчуураар бүтээж дулаан газарт 1 цаг тавьж хөөлгөнө.
  2. Шарах шүүгээг 220 хэм хүртэл халаана. Нэг ширхэг сонгино болон сармисыг хальслаад жижиглэж хэрчинэ.
  3. Татсан махыг 1 х/х оливын тосонд бутрамтгай болтол нь хуураад сонгино, сармис, давс, перец, тмин, корица нэмж амтална. Лооль болон үлдсэн сонгиныг угаагаад том томоор хэрчинэ.
  4. Зуурмагийг хэсэг нухаад 4 хувааж хуурай гурил цацсан вандан дээр дугуйлан элдэж захын хүрээг нь өндөрлөж өгнө.
  5. Амталсан мах лоолийг тэнцүү хувааж хийгээд жигд тарааж дээгүүр нь оливын тос шүршиж шарах шүүгээнд 20 минут жигнэнэ.

Гэр гэртээ тогооч сэтгүүл №12 /2012/

2016-10-17T22:50:35+00:00 2012 оны 12-р сарын 30|Зөвлөгөө|

Leave A Comment