Хамгийн амтат таван салатны жор

“Солонго” Ногооны салат

Орц:

  • Өргөст хэмх – 60 гр
  • Улаан лооль – 70 гр
  • Амтат чинжүү – 40 гр
  • Редиска – 60 гр
  • Самарын үнэртэй тос – 20 гр
  • Давс – 2 гр
  • Перец – 2 гр
  • Салат навч – 20 гр

Хийх арга:

Өргөст хэмх, амтат чинжүү, редискээ нимгэн хавтгай хэрчинэ. Улаан лоолио сармис хэлбэртэй хэрчинэ.  Салат навчаа жижиглэн тасдаж бэлдэнэ. Жижиглэж хэрчиж бэлдсэн ногоонууд дээрээ салат навч хийгээд үнэртэй тос, амтлагчаар амталж бүх орцыг холино.