Хакка гоймонтой хоол хэрхэн бэлтгэх вэ?

Home/Зөвлөгөө/Хакка гоймонтой хоол хэрхэн бэлтгэх вэ?

Хакка гоймонтой хоол хэрхэн бэлтгэх вэ?

Хакка гоймонтой хоол хэрхэн хийх вэ?

Үндсэн мэдээлэл:

Бэлтгэх хугацаа: 15 минут

Болгох хугацаа: 10 минутаас хэтрэхгүй

Орц: 2 хүн

Найрлага:

  • 1 уут Хакка гоймон /200гр/
  • 4 ширхэг ногоон сонгино /хөндлөн зүссэн, цагаан болон ногоон хэсгийг салгана/
  • Ягаан байцаа /1 аяга хэрчсэн байцаа/
  • Аяганы ¼ хэмжээтэй хөлдөөсөн буурцаг
  • Даржилсан чинжүү
  • Дунд зэргийн хэмжээтэй лууванг нарийн хэрчсэн- 1 аяга
  • 1-2 хумс сармис
  • 1-2 халбага шар буурцгийн сүмс
  • 1-2 халбага цагаан цуу
  • 1 халбага чили соус /тухайн хүний сонирхлоос хамаарна/
  • Давс, бусад өөрийн хүссэн амтлагч нэмж болно.

 Тэмдэглэл:

Амтлагчуудаа хэрэглэхдээ бага багаар хийн өөрийн хүсэлдээ тааруулан нэмнэ. Мөн эрүүл мэндэд сайн учраас наранцэцгийн тос эсвэл оливын тос гоймонгоо чанаж байхдаа нэмж болно.

Хийх арга:

1-р алхам:

Гоймонгоо буцалсан усан хийн чанана. Дээр нь давс, тос хийнэ.

Алхам 2:

85-90% болгосны дараа хүйтэн усанд сойгоод уснаас нь гарган тавина.

Алхам 3:

Энэ хооронд пилеткэн дээрээ хайруулын тавганд тос хийн халаана. Бүх хэрчиж бэлтгэсэн ногоон сонгино, чинжүү, бацаа, лууван, шош гэх зэргийг хийн 2 минут орчим хуурна. Амархан түлэгдэх аюултай учир галаа зөөлнөөр тохируулах хэрэгтэй бөгөөд түлтэл нь шарж болохгүй.

Алхам4:

Ногоо зөөлөн идэхэд боломжтой болсон бол дээр нь гоймон, шарбуурцгийн соус, давс, цуу, чили соус, чинжүү зэргээ бүгдийн хийн холиод идэхэд бэлэн болгоно.

Эх сурвалж: http://chefinyou.com/

 

2016-10-17T22:51:20+00:00 2012 оны 05-р сарын 02|Зөвлөгөө|

Leave A Comment