Туна загастай ногооны салат

Home/Зөвлөгөө/Туна загастай ногооны салат

Туна загастай ногооны салат

Орц

  • Өргөст хэмх 2ш
  • Хөлдөөсөн ногоон шош 200 гр
  • Рукола навч 50 гр
  • Салат навч 0 5 багц
  • Ургамлын тос 3 х.х
  • Авакода 1 ш
  • Улаан дарсны уксус 1 х/х
  • Давс
  • Лаазалсан туна загас 400 гр
  • Үрлэн лооль 500 гр
  • Ногоон нимбэг 1 ш лайм

Хийх арга

  1. Шошийг гэсгээлүйгээр буцалж буй давстай их хэмжээний усанд 5 минут чанаад шүүж аваад хүйтэн усаар зайлна. Хөргөөд 2 үзүүрээс нь бага зэрэг тайрч өгнө.
  2. Лаймын хальсыг жижиг нүхтэй үрүүлд үрж хальслаад шүүсийг нь шахаж авна. Авакода таллаж хэрчээд хальсальж, ясыг салгаж цэвэрлэнэ. Зөөлөн эдийг нь дөрвөлжлөн хэрчээд, дээгүүр нь лаймын шүүс цацаж тавина.
  3. Лооль,өргөст хэмх,рукола,салат навчийг угааж хатаана. Лоолийг таллаж,өргөст хэмхийг тал цагираг хэрчинэ. Навчийг гараар тасдаж жижиглэнэ.Руколагийн хэдэн том навчийг үлдээгээд бусдыг нь хэсэглэж хэрчинэ.
  4. Бүх ногоон навчнуудаа саванд хийгээд дээр нь уксус, тос, давс, перец, хийж хутгаад амт ортол нь 10 минут байлгана.
  5. Салат дээрээ хэрчсэн улаан лооль, шош, өргөст хэмх, авакода, лаайм нэмж хутггана.
  6. Лаазтай туна загасны шүүсийг гоожуулаад, хэсэглэж жижиглээд салат дээр нэмж хутгаад ширээнд өгнө.

 

2017-04-15T10:10:54+00:00 2017 оны 04-р сарын 15|Зөвлөгөө|

Leave A Comment