Тунатай бялуу

//Тунатай бялуу

Тунатай бялуу

45.0Орц:

  • Усанд дарсан 400 гр туна (шүүсэн)
  • Чихэрлэг эрдэнэшиш – 200 гр
  • Ногоон сонгино – 4 ш
  • Тослог багатай майонез – 5 халбага
  • Зөөлөн гич – хагас халбага
  • Хатаасан талх – 10 ш
  • Оливийн тос – 2 халбага

Бэлтгэх арга :

  1. Юуны түрүүнд туна загасаа няцлаад дээр нь эрдэнэ шиш болон сонгиноо хийж сэрээгээр хутгана. Ингэснээр хэсэгчлэн холигдох учиртай.
  2. Үүний дараа хатаасан талхаа миксэрдээд няцалсан загасны хамт дахин миксэрдэнэ. Хүссэн бялууны хэлбэрээр найман хэсэг хувааж халуун зуухныхаа тавиурт өрж хөргөгчинд 30 минут байлгана.
  3. Энэ хооронд хайруулын тавгандаа оливийн тос хийж халаана. Сайтар халаасны дараа хөргөж бэлтгэсэн загасныхаа нэг талыг 3-4 минут шарна.

Энэ хоолыг шинэ ногооны салаттай хамт зоогловол бүр ч амттай.

2016-10-17T22:47:23+00:00 2015 оны 04-р сарын 23|Зөвлөгөө|

Leave A Comment