Тагтуритан

Тагтуритан

 

Орц

  • Төмс
  • лууван
  • сонгино
  • сармис
  • ногоон чинжүү
  • тахианы мах
  • гучугару

Хийх арга

  1. Төмс, лууван, сонгино, ногоон чинжүүгээ хэрчиж бэлтгэнэ. Төмсөө том том хэрчвэл амттай болдог. Харин луувангаа хавтгай хэрчээрэй.
  2. Тахианы махаа угаагаад буцалж буй усанд дүрээд авна. Хайруулын тавгандаа тосоо хийж халаана. Тосондоо төмс, луувангаа шарж хуурна. Шарсан төмсөндөө махаа нэмж хуурна. Дээр нь нунтагласан сармис нэмнэ. Бас том том хэрчсэн сонгиноо нэмнэ.
  3. Болохын үед улаан чинжүүний нунтагаа нэмээрэй. Халуун ногоотой идэж чадахгүй бол гучугару нэмэхгүй байсан ч болно. Бэлэн амтлагч нэмсэн ч болно. Бүх хүнсний дэлгүүрт зарагдаж байгаа. Гаргахын өмнө ногоон сонгиноо хийвэл амт, өнгө нь сайхан болно. Солонгос хоолонд ногоон сонгиныг голдуу ташуу хэрчдэг.
БЭЛТГЭЛ
10 minutes
НИЙТ
25 minutes

 

2017-01-27T15:45:30+00:00 2016 оны 09-р сарын 28|Зөвлөгөө, Хоолны жор|

Leave A Comment