Солонгос хоолны хачир хийж сурцгаая

Home/Зөвлөгөө/Солонгос хоолны хачир хийж сурцгаая

Солонгос хоолны хачир хийж сурцгаая

zuragasХуурсан далайн байцаа

Орц:

  • Далайн байцаа 200 гр
  • Бор замаг (10×10см) 2 ширхэг
  • Бөөрөнхий сонгино ½ ширхэг

Амтлагч:

  • Ургамалын тос 3 том
  • Гүнжидийн тос 1 том халбага
  • Татсан сармис ½ халбага
  • Цуу 1 том халбага
  • Давсалсан гүнжидийн үр
  • Давс
  • Бага зэрэг нунтаг хар чинжүү

Хийх арга:

  1. Далайн байцаагаа хүйтэн усанд хийж давсны амтыг нь арилгана. Амсаж үзэж байгаад амт нь зүгээр болонгуут уснаас гаргана. Гаргасан байцаагаа базаж зайлан усыг нь шавхана.
  2. Бор замгаа дэлгэн хэрчиж бөөрөнхий сонгиноо ч гэсэн хэрчиж тавина. Тавганд гүнжидийн тос, ургамлын тос хийгээд татсан сармисаа хууран үнэртэж эхлэнгүүт далайн байцаа, ташима, бөөрөнхий сонгиноо хийж хуурна.
  3. Цуугаар амтлаад давсалсан гүнжидийн үр, хар чинжүүний нунтаг цацна. Амт нь сул байвал жаахан давс хийнэ.

 

 

2016-10-17T22:47:23+00:00 2015 оны 04-р сарын 13|Зөвлөгөө|

Leave A Comment