Хуурсан далайн байцаа
Орц:
- Далайн байцаа 200 гр
- Бор замаг (10×10см) 2 ширхэг
- Бөөрөнхий сонгино ½ ширхэг
Амтлагч:
- Ургамалын тос 3 том
- Гүнжидийн тос 1 том халбага
- Татсан сармис ½ халбага
- Цуу 1 том халбага
- Давсалсан гүнжидийн үр
- Давс
- Бага зэрэг нунтаг хар чинжүү
Хийх арга:
- Далайн байцаагаа хүйтэн усанд хийж давсны амтыг нь арилгана. Амсаж үзэж байгаад амт нь зүгээр болонгуут уснаас гаргана. Гаргасан байцаагаа базаж зайлан усыг нь шавхана.
- Бор замгаа дэлгэн хэрчиж бөөрөнхий сонгиноо ч гэсэн хэрчиж тавина. Тавганд гүнжидийн тос, ургамлын тос хийгээд татсан сармисаа хууран үнэртэж эхлэнгүүт далайн байцаа, ташима, бөөрөнхий сонгиноо хийж хуурна.
- Цуугаар амтлаад давсалсан гүнжидийн үр, хар чинжүүний нунтаг цацна. Амт нь сул байвал жаахан давс хийнэ.
Leave A Comment