Сармистай шницель

Home/Зөвлөгөө/Сармистай шницель

Сармистай шницель

sarmistai shnitselОрц: 4 хүн

  • Хавтгай хэрчсэн үхрийн мах 4 ш
  • Сармис 4 хумс
  • Ургамлын тос 3 х/х
  • Укроп 1 ц/х
  • Давс, нунтаг хар перец
  • Улаан лоолийн шүүс
  • Элсэн чихэр 1 ц/х

Сумс бэлтгэхэд: 1ш улаан лооль, 1 сонгино, 1 багц зелень, 1ш нимбэг, 30гр нунтаг миндаль, 2 цайны халбага элсэн чихэр хэрэглэнэ.

Хийх арга:

  1. Махаа хатаана. Сармисаа арилгана. Махаа 2 талыг нь ургамлын тосонд шаргал өнгөтэй болтол нь шарна. Дээр нь сармис укроп 2-г нэмж хийнэ.
  2. Дэвслаад перц цацна. Улаан лоолийн жүүсээ хийгээд 10 минут жигнэж болгоно. Дахин давс перец цацаад бага зэргийн элсэн чихэр хийнэ. Дараа нь улаан лоолийн үртэй хэсгийг аваад шоо дөрвөлжин хэрчинэ.
  3. Сонгиноо арилгаж цэвэрлээд жижглэж хэрчинэ. Зелень ногоог мөн угаагаад жижиглэнэ. Ингэсний дараагаар нимбэгний хальсыг үрүүлд үрнэ.
  4. Бүх жүүсийг нь базаж авна. Үрсэн хальс шүүс 2 оо улаан лооль сонгино, зелень, миндалтай хольж бэлтгэнэ. Давс, хар перец, сахар цацаж мөн шарсан шницель дээрээ бэлдсэн сүмсээ асгаж өгнө.

 

 

2016-10-17T22:50:14+00:00 2013 оны 03-р сарын 18|Зөвлөгөө|

Leave A Comment