Хоолны жор

/Хоолны жор

Узбек плов хийх жор

2019-07-04T14:18:59+08:002019 оны 07-р сарын 04|Хоолны жор|

Орц: Будаа /нарийн урт/       0,5 кг Лууван                                 0,5 кг Мах                                       0,5 кг Сонгино                               3 ш Оливийн тос                      250 мл Вандуй                                 200 гр Чинжүү                                2 ш Сармис                                1 бүтэн Зира                                      30 гр Хачир өөрийн сонголтоор Бэлтгэл хийх: Сонгино, [...]

Махгүйгээр амттай хоол хийж сурцгаая.

2019-03-15T14:09:14+08:002019 оны 03-р сарын 15|Хоолны жор|

Махгүй хоол ч гэсэн сайхан амттайгаас гадна өег, эрүүл мэндэд тустай байж болно. Шош, төмс, будаа зэрэг хүнс нь тэжээллэг чанараараа юунаас ч дутахгүй. Төрөл бүрийн хүнсний ногоо нь хоолыг амттай болгож чадна. […]

2018-01-02T15:21:25+08:002018 оны 01-р сарын 02|Хоолны жор|

  Хүрэн манжингийн зууш Хүрэн манжин 150 грӨргөст хэмх 150 грУлаан лооль 100 грБөөрөнхий сонгино 40 грЗууш амтлагч 40 млДавс, хар перец тохиуулж хийнэЦууны хүчил (5%) 1 ц/хЭлсэн чихэр 1 х/хУргамлын тос 1 х/х Хүрэн манжинг хальстай нь угааж зөөлөртөл нь чанаж хөргөөд нимгэн хавтгай хэрчинэ. Улаан лооль, өргөст хэмхийг угааж нимгэн хавтгай хэрчинэ. Сонгиныг [...]

Улаан лооль, моцареллатай МИНИ ПИЦЦА

2017-11-10T12:01:56+08:002017 оны 10-р сарын 23|Хоолны жор|

Улаан лооль, моцареллатай мини - ПИЦЦА Дрожж 20 грЭлсэн чихэр 25 грГурил 400 грЦөцгий 300 грДавс 10 грПерецХачирт: улаан лооль 10 шБөөрөнхий моцарелла бяслаг 80 грМаслин 100 грБазилика 1 бут Зуурмагт: гурил, дрожжи, элсэн чихэр, давсыг нийлүүлээд дээр нь 250 мл орчим бүлээн ус хийж зуурна. Зуурмагийг бүтээгээд дулаан газарт 1 цаг тавина. Цагийн дараа [...]

Хаш, улаан лоольтой шпагетти

2017-10-24T09:53:00+08:002017 оны 10-р сарын 23|Хоолны жор|

Хаш, улаан лоольтой шпагетти Сармис 2 хумсУлаан лооль 2 шХаш 1 шДавс, нунтаг хар перецЦөцгийн тос 25 грОливын тосСонгино 1 шПармезан бяслагШпагетти 300 грТимьян Саванд ус, давс хийж буцалгаад шпагетти хийж чанах бөгөөд гоймонгийн төрлөөс нь шалтгаалан 7-8 минут чанана.Сонгиныг жижиглэн хэрчээд, дунд зэргийн гал дээр 1х/х оливын тосонд 5-7 минут зөөлөрч тунгалаг өнгөтэй болтол [...]

Халуун хачиртай талх

2017-10-23T16:40:21+08:002017 оны 04-р сарын 21|Хоолны жор|

    Халуун хачиртай талх Орц 1 хүн o Шарсан талх 2 шo Хатуу бяслаг 50 грo Моцарелла бяслаг 50 грo Улаан лооль 0.5 шo Амтат чинжүү 50 грo Амтлагч ногоо Хачирны бүх орцоо бэлтгэнэ. Чинжүү, улаан лоолийг жижиг шоо дөрвөлжин, амтлагч ногоог жижиглэж тус тус хэрчинэ. Хатуу бяслагийг үрүүлд үрнэ. Моцареллаг жижиг шоо дөрвөлжин [...]

Ойн жимс, гадилтай смүти

2017-10-23T16:45:53+08:002017 оны 04-р сарын 18|Хоолны жор|

  Ойн жимс, гадилтай смүти Орц: 2 хүн o Гадил 1 шo Ойн жимс (нэрс, хад, бөөрөлзгөнө)o Зөгийн бал 2х/хo Йогурт 125 мл Гадилыг угааж хатаагаад, цаасан салфеткаар арчиж хатаана. Гадилаа хальслаад том томоор хэрчинэ. Жимснүүдээ угааж хатаана.Гадил болон жимснүүдийг блендерт хийж дээр нь йогурт, зөгийн бал нэмээд нухашлана. Смутиг жүнзнүүдэд хувааж хийгээд жимсээр чимэглэнэ. [...]

Жүржийн лимонад

2017-10-23T16:49:30+08:002017 оны 04-р сарын 18|Хоолны жор|

  Жүржийн лимонад o Орц 6 хүн o Жүрж 1 (5 кг)o Нимбэг 4 шo Хийжүүлсэн эрдэст ус 1 (5-1,8 л)o Зөгийн бал 50 грo Жүрж (нимбэг тус бүр 1ш/ ширээнд өгөхөд хэрэглэх/)o Гааны мөчирo Дөрвөлжин мөс Хийжүүлсэн усыг урьдчилаад хөргөгчинд хийсэн байна. Жүрж болон нимбэгээ бүлээн усаар угаагаад, таллан хэрчиж шүүсийг нь шахаж гаргана.Том [...]

Өндөгтэй гогодын салат

2017-11-30T12:20:02+08:002017 оны 04-р сарын 03|Хоолны жор|

Өндөгтэй гогодын салат Хэрэглэх материал: 1 кг гогодНогоон сонгино (сармис)1 амны халбага цөцгийн тос1 амны халбага улаан лоолийн соус (паст)3 өндөг1 аяга тарагДавс (хар перец) Гогодыг нимгэн хэрчинэ. Ургамлын тосын цөцгийн тостой нийлүүлэн халааж хайлуулаад хэрчсэн гогодыг хуурна. Өнгө нь өөрчлөгдөж болж эхлэхэд дээрээс нь улаан лоолийн соус, хэрчсэн ногоон сонгино, сармис, давс, хар перец [...]

Чигуны тостой гогод

2017-11-30T12:24:56+08:002017 оны 04-р сарын 02|Хоолны жор|

    Чигуны тостой гогод 4 хүний порцонд орох материал: 5 ш гогод1 шилэн аяганаас арай бага чидуны тос4 амны халбага цагаан будаа2 жижиг лууван1 годгор ногоон сонгиноХагас нимбэг2 улаан лооль1 цайны хамгийн жижиг халбагаар элсэн чихэрДавс Бэлтгэх:Гогодын гадна талын ногоон хэсгийг хуулж зөөлөн хэсгийг нь хурууны нэг үеийн хэмжээтэй хэрчинэ.Усанд хийж чанана.Нөгөө талд өөр [...]