Хоолны жор

/Хоолны жор

2018-01-02T15:21:25+00:00 2018 оны 01-р сарын 02|Хоолны жор|

  Хүрэн манжингийн зууш Хүрэн манжин 150 грӨргөст хэмх 150 грУлаан лооль 100 грБөөрөнхий сонгино 40 грЗууш амтлагч 40 млДавс, хар перец тохиуулж хийнэЦууны хүчил (5%) 1 ц/хЭлсэн чихэр 1 х/хУргамлын тос 1 х/х Хүрэн манжинг хальстай нь угааж зөөлөртөл нь чанаж хөргөөд нимгэн хавтгай хэрчинэ. Улаан лооль, өргөст хэмхийг угааж нимгэн хавтгай хэрчинэ. Сонгиныг [...]

Улаан лооль, моцареллатай МИНИ ПИЦЦА

2017-11-10T12:01:56+00:00 2017 оны 10-р сарын 23|Хоолны жор|

Улаан лооль, моцареллатай мини - ПИЦЦА Дрожж 20 грЭлсэн чихэр 25 грГурил 400 грЦөцгий 300 грДавс 10 грПерецХачирт: улаан лооль 10 шБөөрөнхий моцарелла бяслаг 80 грМаслин 100 грБазилика 1 бут Зуурмагт: гурил, дрожжи, элсэн чихэр, давсыг нийлүүлээд дээр нь 250 мл орчим бүлээн ус хийж зуурна. Зуурмагийг бүтээгээд дулаан газарт 1 цаг тавина. Цагийн дараа [...]

Хаш, улаан лоольтой шпагетти

2017-10-24T09:53:00+00:00 2017 оны 10-р сарын 23|Хоолны жор|

Хаш, улаан лоольтой шпагетти Сармис 2 хумсУлаан лооль 2 шХаш 1 шДавс, нунтаг хар перецЦөцгийн тос 25 грОливын тосСонгино 1 шПармезан бяслагШпагетти 300 грТимьян Саванд ус, давс хийж буцалгаад шпагетти хийж чанах бөгөөд гоймонгийн төрлөөс нь шалтгаалан 7-8 минут чанана.Сонгиныг жижиглэн хэрчээд, дунд зэргийн гал дээр 1х/х оливын тосонд 5-7 минут зөөлөрч тунгалаг өнгөтэй болтол [...]

Халуун хачиртай талх

2017-10-23T16:40:21+00:00 2017 оны 04-р сарын 21|Хоолны жор|

    Халуун хачиртай талх Орц 1 хүн o Шарсан талх 2 шo Хатуу бяслаг 50 грo Моцарелла бяслаг 50 грo Улаан лооль 0.5 шo Амтат чинжүү 50 грo Амтлагч ногоо Хачирны бүх орцоо бэлтгэнэ. Чинжүү, улаан лоолийг жижиг шоо дөрвөлжин, амтлагч ногоог жижиглэж тус тус хэрчинэ. Хатуу бяслагийг үрүүлд үрнэ. Моцареллаг жижиг шоо дөрвөлжин [...]

Ойн жимс, гадилтай смүти

2017-10-23T16:45:53+00:00 2017 оны 04-р сарын 18|Хоолны жор|

  Ойн жимс, гадилтай смүти Орц: 2 хүн o Гадил 1 шo Ойн жимс (нэрс, хад, бөөрөлзгөнө)o Зөгийн бал 2х/хo Йогурт 125 мл Гадилыг угааж хатаагаад, цаасан салфеткаар арчиж хатаана. Гадилаа хальслаад том томоор хэрчинэ. Жимснүүдээ угааж хатаана.Гадил болон жимснүүдийг блендерт хийж дээр нь йогурт, зөгийн бал нэмээд нухашлана. Смутиг жүнзнүүдэд хувааж хийгээд жимсээр чимэглэнэ. [...]

Жүржийн лимонад

2017-10-23T16:49:30+00:00 2017 оны 04-р сарын 18|Хоолны жор|

  Жүржийн лимонад o Орц 6 хүн o Жүрж 1 (5 кг)o Нимбэг 4 шo Хийжүүлсэн эрдэст ус 1 (5-1,8 л)o Зөгийн бал 50 грo Жүрж (нимбэг тус бүр 1ш/ ширээнд өгөхөд хэрэглэх/)o Гааны мөчирo Дөрвөлжин мөс Хийжүүлсэн усыг урьдчилаад хөргөгчинд хийсэн байна. Жүрж болон нимбэгээ бүлээн усаар угаагаад, таллан хэрчиж шүүсийг нь шахаж гаргана.Том [...]

Өндөгтэй гогодын салат

2017-11-30T12:20:02+00:00 2017 оны 04-р сарын 03|Хоолны жор|

Өндөгтэй гогодын салат Хэрэглэх материал: 1 кг гогодНогоон сонгино (сармис)1 амны халбага цөцгийн тос1 амны халбага улаан лоолийн соус (паст)3 өндөг1 аяга тарагДавс (хар перец) Гогодыг нимгэн хэрчинэ. Ургамлын тосын цөцгийн тостой нийлүүлэн халааж хайлуулаад хэрчсэн гогодыг хуурна. Өнгө нь өөрчлөгдөж болж эхлэхэд дээрээс нь улаан лоолийн соус, хэрчсэн ногоон сонгино, сармис, давс, хар перец [...]

Чигуны тостой гогод

2017-11-30T12:24:56+00:00 2017 оны 04-р сарын 02|Хоолны жор|

    Чигуны тостой гогод 4 хүний порцонд орох материал: 5 ш гогод1 шилэн аяганаас арай бага чидуны тос4 амны халбага цагаан будаа2 жижиг лууван1 годгор ногоон сонгиноХагас нимбэг2 улаан лооль1 цайны хамгийн жижиг халбагаар элсэн чихэрДавс Бэлтгэх:Гогодын гадна талын ногоон хэсгийг хуулж зөөлөн хэсгийг нь хурууны нэг үеийн хэмжээтэй хэрчинэ.Усанд хийж чанана.Нөгөө талд өөр [...]

Севиче буюу түүхий загасны зууш

2017-01-26T14:35:59+00:00 2016 оны 12-р сарын 11|Зөвлөгөө, Хоолны жор|

  Севиче буюу түүхий загасны зууш 100 мл Лайм шүүс2 хумс Сармис/няцалсан/30 г Яншуй1 ш Улаан сонгино10 г Хар перец20 г Далайн давс150 г Тилапиа загас1 ш Халуун улаан чинжүү80 г Эрдэнэ шиш1 ш Нимбэг Загасны махыг шоо дөрвөлжин хэрчиж сармис, давс, хар перец, лайм шүүс, халуун чинжүүг хольж амт тохируулан 5-10 минут хөргөгчинд хийнэ.Угааж [...]

Усан үзэмтэй бин

2017-01-26T14:36:44+00:00 2016 оны 12-р сарын 09|Зөвлөгөө, Хоолны жор|

Усан үзэмтэй бин 1 атга Усан үзэм1 ш Гүзээлзгэнэ2 ш Жимс4 ш Үзэм100 г Цөцгий290 мл Сүү1 ш Өндөг110 г Гурил110 г Элсэн чихэр5 г Давс30 г Ургамлын тос Зуурмаг бэлтгэхдээ гурилаа шигшээд, давс, элсэн чихэр, өндөг, тосоо нийлүүлж зуурна. Хайруулын тавгаа гал дээр тавиад бага зэрэг ургамлын тос хийж дунд зэргийн гал дээр халаана.Тос [...]