Луувантай РАГУ

//Луувантай РАГУ

Луувантай РАГУ

Ragu-s-myasom-i-morkoviyuОрц: 4 хүн

  • Үхрийн мах 600 гр
  • Сонгино 300 гр
  • Сармис 2 хумс
  • Шар тос 30 гр
  • Нунтаг карри 2 ц/х
  • Үхрийн махан шөл 400 мл
  • Давс, нунтаг хар перец

Хийх арга:

  1. Угааж арчсаны дараа махыг томхон хэрчинэ. Сонгино, сармисыг арилгаад татна. Хайруулын тавганд шар тос халааж махыг их галаар боролтол шарна.
  2. Махан дээрээ сонгино, сармис хийгээд 3 минут хутгаж хуурна. Давс, перец, корица, кардамон нэмж хутгана. Дээр нь шөл хийгээд зөөлөн галаар 1 цаг чанана.
  3. Лууванг гэсгээнэ. Саванд хоолны халбага цөцгийн тос халааж лууванг 3-4 минут хуурна. Луувангаа махан дээрээ хийж хутгана. Үргэлжлүүлэн 30 минут хагас таглаатай жигнэнэ.
  4. Төмсийг цэвэрлэж угаана. Том биш хэрчээд давстай буцалсан усанд төмсөө 30 минут чанана. Усыг асгаж сэрээгээр бага зэрэг няцална. Дээрээс нь халуун сүү хийж хутгана. 1 халбага цөцгийн тос, давс, перец, задь нэмээд холигчоор нухаш болтол нь хутгана.
  5. Яншуйг усаар зайлж сэгсрээд жижиглэн хэрчинэ. Өөрт тааруулан амтлагч нэмж хутгаснаар рагу бэлэн болно. Таваглахдаа хачирт нь нухсан төмс тавьж дээгүүр нь яншуй цацаарай.

ТВ7ХОНОГ №16 /2013/

2016-10-17T22:50:05+00:00 2013 оны 04-р сарын 16|Зөвлөгөө|

Leave A Comment