Лаврын навч

Home/Зөвлөгөө/Лаврын навч

Лаврын навч

 

Лаврын мод нь манай оронд ургадаггүй ч импортоор лаврын навч нь хатаасан хэлбэрээр хоол ногооны, мах ногооны нөөшинд амтлагч болгон хэрэглэж заншсан билээ.

Лаврын навчийг 6-7 сард цэцэглэх үед түүж аван хэрэглэх бөгөөд гялалзсан ногоон өнгөтэй өвөрмөц хурц анхилуун үнэртэй байдаг. Лаврын навчинд эфирийн тос 3.5 % хүртэл агуулсан байдаг. Лаврын навчийг цаасан ба шилэн саванд ердийн нөхцөлд 70-75% чийглэгтэй газар хадгалдаг.

Лаврын навчны тосны хүчлүүд амархан ууршдаг тул хоолонд удаан буцалгалгүй, гаргахаас 5-10 минутын өмнө амталдаг бөгөөд ногооны нөөш хийхэд голдуу нөөшний саванд буюу давсалж байгаа саванд хийж амталдаг.

Лаврын навчийг европ болон өрнө, дорнын улсуудад эмчилгээний ханд болгон хэрэглэх тохиолдол олон байдаг.

2016-10-17T22:51:10+00:00 2012 оны 06-р сарын 14|Зөвлөгөө|

Leave A Comment