Кимчижиггэ /kimchi jige/

//Кимчижиггэ /kimchi jige/

Кимчижиггэ /kimchi jige/

kimchi jigeОрц:

  • Болсон кимчи – 300 гр (5 см-ийн өргөнтэй хэрчинэ)
  • Гахайн мах – 150-200 гр
  • Ус – 400 гр
  • Бяцалсан сармис – 1-2 хумс
  • Бөөрөнхий сонгино -1/4 ш
  • Ногоон сонгино – 1 ш
  • Халуун чинжүү (Улаан, ногоон аль нь ч болно) – 1 ш
  • Чинжүүний нунтаг – 1 ц/х
  • Дашида (хоол амтлагч) – 1 ц/х
  • Давс – маш бага
  • Дүпү – 50-100 гр

Хийх арга:

  1. Савандаа бага зэрэг тос хийж халаагаад гахайн махаа цагаан болтол нь хуурна.
  2. Хэрчиж бэлтгэсэн кимчигээ хийж 2-3 минут махтайгаа хуурна.
  3. Усаа хийж буцалгана.
  4. Ус буцалсаны дараа дашида, бөөрөнхий сонгино, чинжүүний нунтаг халуун чинжүү, бяцалсан сармис зэргийг хийж хутган кимчиг болтол нь буцалгана.
  5. Кимчиг болтол нь буцалгасны эцэст дүпү, ногоон сонгиноо хийнэ. Мөн маш бага давс хийж 2 минут орчим буцалгаад галаа унтрааж амттай кимчитэй шөл бэлэн болно.
  6. Бэлэн болсон хоолыг төрөл бүрийн хачиртай идвэл илүү амттай байна.

Хоол.мн-с

2016-10-17T22:50:16+00:00 2013 оны 03-р сарын 15|Зөвлөгөө|

Leave A Comment