Кали хэрэглэх ямар ач тустай вэ?

Home/Зөвлөгөө/Кали хэрэглэх ямар ач тустай вэ?

Кали хэрэглэх ямар ач тустай вэ?

Кали нь олон үүрэгтэй бөгөөд гол үүрэг нь цусны даралт буурууладаг, цус харвалтаас сэргийлдэг гэж судлаачид үздэг. Гэхдээ хоногт 99мг-аар хэрэглэхийг зөвлөдөг. Калийг өндөр тунгаар хэрэглэхэд ходоод цочроодог тул  жимс, ногооны шүүстэй хэрэглэх хэрэгтэй.

 

Кали дутагдахад:

Арьс хуурайшиж гүйлгэх, бие дагжрах, шөрмөс татах, зүрхний хэм алдагдах, хавагнах, нойргүйдэх, тос хуримтлагдах, цусны даралт ихсэх шинжүүд гарна.

 

Хэрэв калийг тун хэтрүүлэн хэрэглэвэл зүрхний хэм алдагдах, булчин сулрах, зүрхний гэмтлийн шинжүүд гарна.

 

Калигаар баялаг хүнсний бүтээгдэхүүн:

http://www.weightlossforall.com

 

Хүнсний бүтээгдэхүүн К-ийн хэмжээ /мг/
Илчлэг /ккал/
Чангаанз 1380 160
Банан 400 96
Чанасан эрдэнэ шиш 510 140
Хивэг 530 320
Улаан буудайн хивэг 1160 200
Хатаасан жимсний холимог 880 230
Инжир 900 100
Холимог самар 600 600
Наранцэцгийн самар 650 500
Үзэм 1020 270
Шарсан төмс 530 170
Буурцгийн гурил 1650 450
Төмсний нухаш 1150 70
Тугалын мах 420 230
Амуу тарайн гоймон 400 320
2016-10-17T22:51:14+00:00 2012 оны 05-р сарын 14|Зөвлөгөө|

Leave A Comment