Кали нь олон үүрэгтэй бөгөөд гол үүрэг нь цусны даралт буурууладаг, цус харвалтаас сэргийлдэг гэж судлаачид үздэг. Гэхдээ хоногт 99мг-аар хэрэглэхийг зөвлөдөг. Калийг өндөр тунгаар хэрэглэхэд ходоод цочроодог тул жимс, ногооны шүүстэй хэрэглэх хэрэгтэй.
Кали дутагдахад:
Арьс хуурайшиж гүйлгэх, бие дагжрах, шөрмөс татах, зүрхний хэм алдагдах, хавагнах, нойргүйдэх, тос хуримтлагдах, цусны даралт ихсэх шинжүүд гарна.
Хэрэв калийг тун хэтрүүлэн хэрэглэвэл зүрхний хэм алдагдах, булчин сулрах, зүрхний гэмтлийн шинжүүд гарна.
Калигаар баялаг хүнсний бүтээгдэхүүн:
http://www.weightlossforall.com
Хүнсний бүтээгдэхүүн | К-ийн хэмжээ /мг/ |
Илчлэг /ккал/ |
Чангаанз | 1380 | 160 |
Банан | 400 | 96 |
Чанасан эрдэнэ шиш | 510 | 140 |
Хивэг | 530 | 320 |
Улаан буудайн хивэг | 1160 | 200 |
Хатаасан жимсний холимог | 880 | 230 |
Инжир | 900 | 100 |
Холимог самар | 600 | 600 |
Наранцэцгийн самар | 650 | 500 |
Үзэм | 1020 | 270 |
Шарсан төмс | 530 | 170 |
Буурцгийн гурил | 1650 | 450 |
Төмсний нухаш | 1150 | 70 |
Тугалын мах | 420 | 230 |
Амуу тарайн гоймон | 400 | 320 |
Leave A Comment