News 2017-10-23T12:15:26+00:00

Бөөрөлзгөнө жимсний тухай

Бөөрөлзгөнө жимс нь сарнайн овгийн модлог иштэй олон наст ургамал юм. Бөөрөлзгөнийг 4 хуваадаг. Зүүн дээд булангаас цагийн зүүний дагуу: Boulder Бөөрөлзгөнө Солонгос Бөөрөлзгөнө Австралийн уугуул Бөөрөлзгөнө Mauritius Бөөрөлзгөнө Бөөрөлзгөний мод 0,5-1,5м хүртэл өндөр ургадаг. [...]

By | 2018 оны 09-р сарын 26|Categories: Зөвлөгөө|0 Comments

Интоор жимсний тухай

Интоор жимсний модны өндөр нь 1.5-5м хүрдэг, бутлаг ургамал юм. Зуны хэт халалт, өвлийн хэт хүйтнийг тэсвэрлэдэг. Тарисанаас хойш 4-5 жилдээ жимсээ өгч эхлээд 6-8 дахь жилээсээ жимсээ бүрэн гүйцэт өгч эхэлдэг. 1 модноос 10-15кг [...]

By | 2018 оны 09-р сарын 22|Categories: Зөвлөгөө|0 Comments

Тоор жимсний тухай

Тоор жимсний моднууд дунджаар  -26/ -30 хүртэлх температурыг тэсвэрлэдэг ч, мод нахиагаа гаргах үед дулаан цаг агаар хуримтлагдсан үед нахиа нь нахиалж өсдөг. Тоор жимс боловсорч гүйцэх хамгийн таатай температур бол 20/ 30-н хооронд байдаг. Таримал [...]

By | 2018 оны 09-р сарын 17|Categories: Зөвлөгөө|0 Comments

Үхрийн нүд жимсний амин дэмүүд…

Үхрийн нүд нь 1-2 м өндөр, бут хэлбэрийн сөөг ургамал. V-VI дугаар сард цэцэглэж VII, VIII дугаар сард жимс нь боловсорно. Гүйцэд боловсорсон үхрийн нүд хүрэн, хар хүрэн өнгөтэй, шүүслэг чихэрлэг, содон сайхан үнэртэй, амтлаг [...]

By | 2018 оны 09-р сарын 05|Categories: Зөвлөгөө|0 Comments

Чангаанз жимсний тухай

Чангаанз жимс нь МЭӨ 3000 онд Энэтхэг улсаас гаралтай. 1770 оны үед чангаанзны тариалалтаараа Армен улс тэргүүлдэг ба чангаанзыг Armenian гэж нэрлэдэг байсан. Чангаанз нь олон төрлийн амин дэм агуулдаг тул эрүүл жимс гэж нэрлэгддэг. [...]

By | 2018 оны 08-р сарын 29|Categories: Зөвлөгөө|0 Comments

Хар чавганы бидний мэдэхгүй төрлүүдийн шинж чанараас…

Хар чавганы төрлийг 6 хуваадаг. Damsons / Нил ягаан эсвэл хар хөх хальстай, доторх нь шар өнгөтэй байдаг/ Green gage / Хатуу, бат бөх ногоон хальстай, доторх нь ногоон өнгөтэй байдаг/ Mirabelle / Зонхилон хар [...]

By | 2018 оны 08-р сарын 22|Categories: Зөвлөгөө|0 Comments