Зөвлөгөө, Мэдээлэл

/Зөвлөгөө, Мэдээлэл/

Халуун хачиртай талх

2017-04-20T21:33:33+00:00 2017 оны 04-р сарын 21|Хоолны жор|

    Халуун хачиртай талх Орц 1 хүн o Шарсан талх 2 шo Хатуу бяслаг 50 грo Моцарелла бяслаг 50 грo Улаан лооль 0.5 шo Амтат чинжүү 50 грo Амтлагч ногоо Хачирны бүх орцоо бэлтгэнэ. Чинжүү, улаан лоолийг жижиг шоо дөрвөлжин, амтлагч ногоог жижиглэж тус тус хэрчинэ. Хатуу бяслагийг үрүүлд үрнэ. Моцареллаг жижиг шоо дөрвөлжин [...]

Ойн жимс, гадилтай смүти

2017-04-18T09:26:58+00:00 2017 оны 04-р сарын 18|Хоолны жор|

Ойн жимс, гадилтай смүти Орц: 2 хүн o Гадил 1 шo Ойн жимс (нэрс, хад, бөөрөлзгөнө)o Зөгийн бал 2х/хo Йогурт 125 мл Гадилыг угааж хатаагаад, цаасан салфеткаар арчиж хатаана. Гадилаа хальслаад том томоор хэрчинэ. Жимснүүдээ угааж хатаана.Гадил болон жимснүүдийг блендерт хийж дээр нь йогурт, зөгийн бал нэмээд нухашлана. Смутиг жүнзнүүдэд хувааж хийгээд жимсээр чимэглэнэ. Хийх [...]

Жүржийн лимонад

2017-04-18T09:21:18+00:00 2017 оны 04-р сарын 18|Хоолны жор|

Жүржийн лимонад o Орц 6 хүн o Жүрж 1 (5 кг)o Нимбэг 4 шo Хийжүүлсэн эрдэст ус 1 (5-1,8 л)o Зөгийн бал 50 грo Жүрж (нимбэг тус бүр 1ш/ ширээнд өгөхөд хэрэглэх/)o Гааны мөчирo Дөрвөлжин мөс Хийжүүлсэн усыг урьдчилаад хөргөгчинд хийсэн байна. Жүрж болон нимбэгээ бүлээн усаар угаагаад, таллан хэрчиж шүүсийг нь шахаж гаргана.Том шилэн [...]

Туна загастай ногооны салат

2017-04-15T10:10:54+00:00 2017 оны 04-р сарын 15|Зөвлөгөө|

Туна загастай ногооны салат Орц 6 хүн Өргөст хэмх 2ш Хөлдөөсөн ногоон шош 200 гр Рукола навч 50 гр Салат навч 0,5 багц Ургамлын тос 3 х.х Авакода 1 ш Улаан дарсны уксус 1 х/х Давс Лаазалсан туна загас 400 гр Үрлэн лооль 500 гр Ногоон нимбэг(лайм) 1 ш Өргөст хэмх 2шХөлдөөсөн ногоон шош 200 [...]

Цус багадалттай хүн лемон, улаан лооль идээрэй

2017-04-12T09:03:44+00:00 2017 оны 04-р сарын 12|Зөвлөгөө|

Цусны улаан эс хэмжээнээс бага болоход хүний нүүр царай нь цонхийж, хөдөлгөөн багасаж, амархан уурлаж бачимддаг. Цус ихээр алдаж төмөр дутсанаас болж цус багадалт үүсдэг. Эдгээрээс төмөр дутсанаас үүссэн цус багадалт нь хүүхдүүд, охид бүсгүйчүүдэд илүү ихээр тохиолдоно. Иймээс төмөр агуулагдсан хүнс тэжээл, жимс ногоог тогтмол идэх нь зүйтэй.Улаан лооль, жүрж, нохой хошуу -нд витамин [...]

Хүний зан аашинд эерэгээр нөлөөлдөг 8 хүнс

2017-04-04T21:35:00+00:00 2017 оны 04-р сарын 06|Зөвлөгөө|

Таны зан аашинд дараах хүнсүүд сайнаар нөлөөлдөг байна. Хар шоколад Хар шоколад нь магниар тун баялаг. Эрдэс бодис нь таны эд эсийг сэргээх бөгөөд сэтгэл санааны тавгүй байдлыг багасгана. Мөн уйтгар гунигийг арилгах шидтэй. Салмон Салмон болон самар. Эдгээр нь омега-3-аар баялаг, депрессийн эсрэг сайн үйлчилгээтэй. Зан аашийг зөөлөн, сайхан болгоно. Тэд мөн таны ой санамжинд сайнаар нөлөөлдөг. [...]

Нэрс ямар ид шидтэй вэ?

2017-04-04T21:26:44+00:00 2017 оны 04-р сарын 05|Зөвлөгөө|

Хоолойны vрэвсэлтэй хvн хар нэрсний өтгөн хандаар ам, хоолойгоо зайлна. Yvний тулд 100 гр хуурай vрийг 500 гр усанд буцалган 300 гр болтол ширгэж хандлаад хөргөн шvvгээд амаа зайлахад маш сайн нөлөөтэй. Хар нэрс идвэл нvдний хараа сайжирдаг. Мэнгэр өвчтэй хvн уулын нэрсийг битvv саванд нэг аягыг ёотон, шар тостой хийгээд тогоотой усанд битvv жигнэж, [...]

Гүзээлзгэнэ жимсний ач тус

2017-04-01T22:15:27+00:00 2017 оны 04-р сарын 04|Зөвлөгөө|

Ойн гүзээлзгэнэ: түүний шүүсний найрлагад 15 хүртэлх хувийг сахар С болон В-гийн төрлийн аминдэмүүд Каротин фолийн хүчил ургамлын эслэг пектинүүд, кобальт /албин чулуу/ төмөр кальц фосфор марганец нимбэгэ алим-салицилийн хүчлүүд эзэлдэг. […]

2017-04-01T22:03:02+00:00 2017 оны 04-р сарын 03|Хоолны жор|

Өндөгтэй гогодын салат Хэрэглэх материал: 1 кг гогодНогоон сонгино (сармис)1 амны халбага цөцгийн тос1 амны халбага улаан лоолийн соус (паст)3 өндөг1 аяга тарагДавс (хар перец) Гогодыг нимгэн хэрчинэ. Ургамлын тосын цөцгийн тостой нийлүүлэн халааж хайлуулаад хэрчсэн гогодыг хуурна. Өнгө нь өөрчлөгдөж болж эхлэхэд дээрээс нь улаан лоолийн соус, хэрчсэн ногоон сонгино, сармис, давс, хар перец [...]

2017-04-01T21:55:37+00:00 2017 оны 04-р сарын 02|Хоолны жор|

    Чигуны тостой гогод 4 хүний порцонд орох материал: 5 ш гогод1 шилэн аяганаас арай бага чидуны тос4 амны халбага цагаан будаа2 жижиг лууван1 годгор ногоон сонгиноХагас нимбэг2 улаан лооль1 цайны хамгийн жижиг халбагаар элсэн чихэрДавс Бэлтгэх:Гогодын гадна талын ногоон хэсгийг хуулж зөөлөн хэсгийг нь хурууны нэг үеийн хэмжээтэй хэрчинэ.Усанд хийж чанана.Нөгөө талд өөр [...]