Зөвлөгөө, Мэдээлэл

/Зөвлөгөө, Мэдээлэл/

Артишок гэж юу вэ?

2018-05-02T17:34:24+00:00 2018 оны 05-р сарын 02|Зөвлөгөө|

Судлаачдын үзэж байгаагаар артишок нь хүнсний ногоо, жимсний бүлэгт ордоггүй, харин харьцангуй сайн судлагдсан хүнсний болон эмийн зориулалттай ургамал юм. […]

Гэрийн нөхцөлд хүрэн манжингийн нөөшилсөн салат хийж сурцгаая!

2018-04-25T12:19:50+00:00 2018 оны 04-р сарын 25|Зөвлөгөө|

Нэгэн жигд хэмжээтэй, болц нь гүйцсэн шүүслэг хүрэн манжинг сонгон авна. Витаминлаг байдал болон өнгө үзэмжийг алдагдуулахгүйн тулд хальстай нь чанана. Хүрэн манжингийн том жижгээс хамаарч чаналтын хугацааг хутгаар зөөлөрсөн эсэхийг шалгаж тогтоох ба хэрэв зөөлөрч болсон тохиолдолд гаргана. Хатуу байвал үргэлжлүүлэн зөөлөртөл чанана. Болцыг дахин шалгаж гаргана. Болц нь гүйцсэн хүрэн манжингаа хүйтэн [...]

Гэрийн эзэгтэй нартаа…

2018-04-18T11:19:21+00:00 2018 оны 04-р сарын 18|Зөвлөгөө|

Төмсний талаархи санамж болон төмсөөр амттай хоол хийж сурцгаая. Өнөөдөр та бүхэндээ төмсний хэрэглээний талаар 10 санамж болон төмсөөр хэрхэн гоё амттай хоол хийх талаар хоолныхоо жор болон хийх арга, бичлэгийн хамт хүргэж байна. Та бүхэн дагаад хийгээд үзээрэй. За ингээд төмсний ногоон дээр анхаарах 10 санамжыг эхлээд хүргэе. 1. Төмсийг сэрүүн, хуурай, харанхуй газар [...]

Та үүнийг мэдэх үү? үргэлжлэл 3…

2018-04-11T10:23:53+00:00 2018 оны 04-р сарын 11|Зөвлөгөө|

Бид “антиоксидант” гэсэн vгийг олонтоо сонссон. Харин чухам яг юу болох, юунд агуулагддагийг тєдийлєн сайн мэддэггvй. Тэгвэл антиоксидант гэдэг нь хvний бие организмын нэгдэх исэлдлийг саатуулж, бууруулдаг байгалийн болон хиймэл бодисууд юм. Антиоксидантууд нь чєлєєт радикалд дутагдаж байгаа электроныг нєхєж єгснєєр тухайн эсийг ч, организмыг ч бvхэлд нь аюулгvй болгодог. […]

Та үүнийг мэдэх үү? Үргэлжлэл 2…

2018-04-11T10:40:37+00:00 2018 оны 04-р сарын 04|Зөвлөгөө|

*АНТИОКСИДАНТ* ХҮНИЙ БИЕД ЯМАР ХЭРЭГТЭЙ ВЭ? ЭНЭ ТАЛААР ОЙЛГОЛТТОЙ БОЛОХЫН ТУЛД ЧӨЛӨӨТ РАДИКАЛЫН ТАЛААР ЭХЛЭЭД САЙН МЭДЭЖ АВАХ ХЭРЭГТЭЙ ЮМ БАЙНА. ЗА ИНГЭЭД ЭХЛЭХ ҮҮ!!! Чөлөөт радикал гэж юу вэ? Чөлөөт радикал гэдэг нь нэг электроноо алдсан гэмтэлтэй молекул юм. Хүний биед чөлөөт радикал үүсдэг шалтгаан нь хүчилтөрөгчийг буруу боловсруулснаас үүдэлтэй электрон дутуу гэмтэлтэй молекул [...]

Гэрийн эзэгтэй нартаа

2018-04-11T10:27:26+00:00 2018 оны 03-р сарын 29|Зөвлөгөө|

Гэрийн эзэгтэй нарт гал тогоогоо болон гэрээ яаж цэвэрхэн эмх цэгцтэй байлгах вэ гэсэн  нэ асуудал тулгардаг. Тэгвэл бид таньд […]

Хаш

2018-01-17T10:24:11+00:00 2018 оны 01-р сарын 17|Зөвлөгөө|

Хаш нь ислэг, фолийн хүчил, С, К, В1, В3, В6 аминдэм, кали, магни, манган, фосфор, зэс зэрэг эрдэс бодис агуулдаг. Эдгээр шимт бодисоос гадна хаш нь хлорогенийн хүчил, насусин зэрэг антиоксидант бодисоор баялаг. Хашийг хоолонд тогтмол хэрэглэх нь эрүүл мэндийн олон ач тустай: Өлсөх мэдрэмжийг бууруулан хэтрүүлэн идэхээс сэргийлэх тул биеийн жин барих хоолны дэг баримтлах үед тустай. Вирус болон бактерийн [...]

2018-01-02T15:21:25+00:00 2018 оны 01-р сарын 02|Хоолны жор|

  Хүрэн манжингийн зууш Хүрэн манжин 150 грӨргөст хэмх 150 грУлаан лооль 100 грБөөрөнхий сонгино 40 грЗууш амтлагч 40 млДавс, хар перец тохиуулж хийнэЦууны хүчил (5%) 1 ц/хЭлсэн чихэр 1 х/хУргамлын тос 1 х/х Хүрэн манжинг хальстай нь угааж зөөлөртөл нь чанаж хөргөөд нимгэн хавтгай хэрчинэ. Улаан лооль, өргөст хэмхийг угааж нимгэн хавтгай хэрчинэ. Сонгиныг [...]

Хүрэн манжин

2018-01-02T13:31:42+00:00 2018 оны 01-р сарын 02|Зөвлөгөө|

  Хүрэн манжингийн эрүүл мэндийн ач тус: Хүрэн манжинг олон өвчнөөс урьдчилан сэргийлэх болон эмчлэхэд хэрэглэж байна. Хоногт 500 мл хүрэн манжингийн шүүс тогтмол уухад цусны холестерин, өөх тосны хэмжээг бууруулах, судсыг амраах, тэлэх, цусны урсгалыг сайжруулж улмаар цусны даралт бууруулж зүрх судасны өвчнөөс урьдчилан сэргийлнэ. Булчингийн хүчилтөрөгчийг нэмэгдүүлэх үйлчлэлтэй тул дасгал хөдөлгөөн хийхийн өмнө, [...]