Зөвлөгөө, Мэдээлэл

/Зөвлөгөө, Мэдээлэл/

Бяслаг, тахианы махан бөмбөлөг

2017-11-03T18:01:55+00:00 2017 оны 11-р сарын 03|Зөвлөгөө|

1 бүтэн шарсан тахианы махМоцарелла 200 грХатуу бяслаг 100 грСармис 1-2 хумсБарбекю сүмс, эсвэл кетчуп 1-2 х/хХалуун амттай сүмс эсвэл кетчуп 1 ц/хӨндөг 2 шГурил, нунтаг сухарьУргамлын тосБарбекю сүмс эсвэл кетчуп Тахиаг яс махыг нь хэсэглэн салгаад, жижиглэж хэрчинэ.Моцарреллаг том нүхтэй үрүүлд үрнэ. Хатуу бяслагийг жижиг нүхтэй үрүүлд үрнэ. Сармисыг бяцлаад жижиглэж хэрчээд, халуун амттай [...]

Артишок – эрүүл мэндийн ундаа

2017-10-26T14:32:54+00:00 2017 оны 10-р сарын 26|Зөвлөгөө|

Артишок –эрүүл мэндийн ундаа Артишок –эрүүл мэндийн ундаа нь  Зохицуулах үйлчилгээтэй хүнс юм. Зохицуулах үйлчилгээтэй хүнс гэдэг нь  Хүнийг өвчилсөний хойно эмээр  эмчлэх биш,   өвчлөхөөс өмнө  өвөрмөц эмчилгээний үйлчлэлтэй  хоол хүнсээр   дамжуулан  эрүүл мэндийг дэмжихийг хэлнэ.  Энэ бол хүнсний үйлдвэрлэл болон хүнсний үйлчилгээний салбарын шинэ хандлага юм. Артишок эрүүл мэндийн ундааны хэрэглээ: Эрүүл хүмүүс (эрүүл мэндээ [...]

Мөөгний дармал

2017-11-10T12:02:38+00:00 2017 оны 10-р сарын 26|Зөвлөгөө|

Мөөгний дармал         Орц: Мөөг 5 кг Давс 200 гр Ус 0,75 л Лаврын навч 10 ш Корица 0,5 гр Гвоздика 5 ш Анхилуун бөөрөнхий перец 5 ш Уксусны эссенц 2 х/х Мөөгийг ялгаад угааж цэвэрлэнэ. Дармалд ашиглах мөөгийг төрөл төрлөөр нь тусад нь буюу хооронд хольж нийлүүлэхгүйгээр дарах нь тохиромжтой. Саванд [...]

Улаан лооль, моцареллатай МИНИ ПИЦЦА

2017-11-10T12:01:56+00:00 2017 оны 10-р сарын 23|Хоолны жор|

Улаан лооль, моцареллатай мини - ПИЦЦА Дрожж 20 грЭлсэн чихэр 25 грГурил 400 грЦөцгий 300 грДавс 10 грПерецХачирт: улаан лооль 10 шБөөрөнхий моцарелла бяслаг 80 грМаслин 100 грБазилика 1 бут Зуурмагт: гурил, дрожжи, элсэн чихэр, давсыг нийлүүлээд дээр нь 250 мл орчим бүлээн ус хийж зуурна. Зуурмагийг бүтээгээд дулаан газарт 1 цаг тавина. Цагийн дараа [...]

Хаш, улаан лоольтой шпагетти

2017-10-24T09:53:00+00:00 2017 оны 10-р сарын 23|Хоолны жор|

Хаш, улаан лоольтой шпагетти Сармис 2 хумсУлаан лооль 2 шХаш 1 шДавс, нунтаг хар перецЦөцгийн тос 25 грОливын тосСонгино 1 шПармезан бяслагШпагетти 300 грТимьян Саванд ус, давс хийж буцалгаад шпагетти хийж чанах бөгөөд гоймонгийн төрлөөс нь шалтгаалан 7-8 минут чанана.Сонгиныг жижиглэн хэрчээд, дунд зэргийн гал дээр 1х/х оливын тосонд 5-7 минут зөөлөрч тунгалаг өнгөтэй болтол [...]

Халуун хачиртай талх

2017-10-23T16:40:21+00:00 2017 оны 04-р сарын 21|Хоолны жор|

    Халуун хачиртай талх Орц 1 хүн o Шарсан талх 2 шo Хатуу бяслаг 50 грo Моцарелла бяслаг 50 грo Улаан лооль 0.5 шo Амтат чинжүү 50 грo Амтлагч ногоо Хачирны бүх орцоо бэлтгэнэ. Чинжүү, улаан лоолийг жижиг шоо дөрвөлжин, амтлагч ногоог жижиглэж тус тус хэрчинэ. Хатуу бяслагийг үрүүлд үрнэ. Моцареллаг жижиг шоо дөрвөлжин [...]

Ойн жимс, гадилтай смүти

2017-10-23T16:45:53+00:00 2017 оны 04-р сарын 18|Хоолны жор|

  Ойн жимс, гадилтай смүти Орц: 2 хүн o Гадил 1 шo Ойн жимс (нэрс, хад, бөөрөлзгөнө)o Зөгийн бал 2х/хo Йогурт 125 мл Гадилыг угааж хатаагаад, цаасан салфеткаар арчиж хатаана. Гадилаа хальслаад том томоор хэрчинэ. Жимснүүдээ угааж хатаана.Гадил болон жимснүүдийг блендерт хийж дээр нь йогурт, зөгийн бал нэмээд нухашлана. Смутиг жүнзнүүдэд хувааж хийгээд жимсээр чимэглэнэ. [...]

Жүржийн лимонад

2017-10-23T16:49:30+00:00 2017 оны 04-р сарын 18|Хоолны жор|

  Жүржийн лимонад o Орц 6 хүн o Жүрж 1 (5 кг)o Нимбэг 4 шo Хийжүүлсэн эрдэст ус 1 (5-1,8 л)o Зөгийн бал 50 грo Жүрж (нимбэг тус бүр 1ш/ ширээнд өгөхөд хэрэглэх/)o Гааны мөчирo Дөрвөлжин мөс Хийжүүлсэн усыг урьдчилаад хөргөгчинд хийсэн байна. Жүрж болон нимбэгээ бүлээн усаар угаагаад, таллан хэрчиж шүүсийг нь шахаж гаргана.Том [...]

Туна загастай ногооны салат

2017-10-23T16:49:35+00:00 2017 оны 04-р сарын 15|Зөвлөгөө|

  Туна загастай ногооны салат Орц 6 хүн Өргөст хэмх 2ш Хөлдөөсөн ногоон шош 200 гр Рукола навч 50 гр Салат навч 0,5 багц Ургамлын тос 3 х.х Авакода 1 ш Улаан дарсны уксус 1 х/х Давс Лаазалсан туна загас 400 гр Үрлэн лооль 500 гр Ногоон нимбэг(лайм) 1 ш Өргөст хэмх 2шХөлдөөсөн ногоон шош [...]

Цус багадалттай хүн лемон, улаан лооль идээрэй

2017-04-12T09:03:44+00:00 2017 оны 04-р сарын 12|Зөвлөгөө|

Цусны улаан эс хэмжээнээс бага болоход хүний нүүр царай нь цонхийж, хөдөлгөөн багасаж, амархан уурлаж бачимддаг. Цус ихээр алдаж төмөр дутсанаас болж цус багадалт үүсдэг. Эдгээрээс төмөр дутсанаас үүссэн цус багадалт нь хүүхдүүд, охид бүсгүйчүүдэд илүү ихээр тохиолдоно. Иймээс төмөр агуулагдсан хүнс тэжээл, жимс ногоог тогтмол идэх нь зүйтэй.Улаан лооль, жүрж, нохой хошуу -нд витамин [...]