Загасны махан бөмбөлөг

Home/Зөвлөгөө/Загасны махан бөмбөлөг

Загасны махан бөмбөлөг

fish-meatballsОрц: 3 хүн

o   Загасны мах 600 гр

o   Гурил 2х/х

o   Цөцгий 1х/х

o   Өндөг 2 ш

o   Сонгино 1 ш

o   Давсалсан өргөст хэмх 2 ш

o   Гоньд 1багц

o   Лаврын навч 2 ш

o   Нимбэг 2 хэрчим

o   Давс, нунтаг цагаан перец

o   Бөөрөнхий хар перц

 Хийх арга:

  1. Загасны мах болон хальсалсан сонгино, гоньдыг жижиглэж хэрчээд давс, цагаан перц нэмж хутгана.
  2. Гурилыг цөцгий өндөгтэй нийлүүлж зуураад, загасны махтай нийлүүлж сайтар хутгана.
  3. Бэлтгэсэн шанзаар 5см-ийн диаметртэй бөмбөлөгнүүд хийнэ. Саванд 1л ус хийж лаврын навч бөөрөнхий хар перц, давс, нимбэг, цагираг хэлбэртэй хэрчсэн өргөст хэмх хийж буцалгаад, загасны махан бөмбөлгүүдээ хийж чанана.
  4. Бэлэн болсон загасны махыг ногооны хамт шүүж таваглаад дээр нь цөцгий дусааж чанасан төмс дагуулж ширээнд өрнө.
2016-10-17T22:48:33+00:00 2014 оны 04-р сарын 29|Зөвлөгөө|

Leave A Comment