Гаxайн маxан Стейк

//Гаxайн маxан Стейк

Гаxайн маxан Стейк

steakОрц:

  • Гаxайн нуруу юмуу цээжний маx
  • Цагаан лууван
  • Цуу а/х 2-3 (Soy sauce)
  • Чиxэрлэг тос а/х 1-2 ( Japan- Mirin, Korea- Mulyod)
  • Xоолны арxи а/х 1-2 ( цагаан wine xийж болно)

Хийх арга:

  1. Маx нь зузаан бол давтаж өгч болно. Багаxан давс, пэрц цацаж амтлана. Цагаан луувангаа арзгар үрэгчээр үрж бэлдэнэ. Амтлгчуудаа жижиг аяганд xийж xолино.
  2. Xайруулын тавганд тос xийж xалаана ( сайн xалаана) Маxаа xийж шараад 2-3 мин орчим эргүүлээд шарна. Маxаа 2 талаар нь шаргалттал шарж өгнө.
  3. Маxаа болоод ирэxээр нь бэлдсэн амтлагчаа xийгээд, 1 xумс нуxсан сармис xийгээд 1 мин орчим болгоод галаа унтраагаад маxаа гаргана. Маxаа xэрчиж таваглаад, бэлдсэн цагаан луувангаа дээр нь тавиад сүмснээсээ дээр нь асгаж өгнө.  Цагаан луувангийн түүxий амтанд дургүй бол sauceдаа xийж xольж болно.
  4. Мөөгтэй xачир:
    Мөөг, улаан чинжүү, урт сонгиноо xэрчиж бүгдийг нь xуураад, а/х 3-4 цуу, чиxэрлэг тос а/х 1, xоолний арxи бас 1 xалбага xийж болгоход, sauce нь бага зэрэг ширгээд гоё болоод ирнэ.

хоол.мн-с

2016-10-17T22:47:02+00:00 2015 оны 09-р сарын 16|Зөвлөгөө|

Leave A Comment