Вааранд жигнэсэн загас

//Вааранд жигнэсэн загас

Вааранд жигнэсэн загас

Орц:

  • 500 гр загасанд сонгино 1 ш
  • Төмс 2-3 ш
  • Улаан лоолийн нухаш 1-2 х/х
  • Давсалсан өргөст хэмх 2 ш
  • Цөцгий 2-3 х.х
  • Нунтаг улаан повоор чимх төдий
  • Жижиглэн хэрчсэн сонгино 2 х/х
  • 1 аяга ус

Хийх арга:

  1. Арилгаж цэвэрлэсэн сонгиныг нарийхан хэрчиж тосонд шараад, вааранд хийж дээрээс нь ус, хэрчсэн түүхий төмс, нунтаг улаан повоор нэмж шарах шүүгээнд хийнэ.
  2. Төмс зөөлөрч ирэх үед ваарыг шарах шүүгээнээс гаргаж, дөрвөлжин хэрчсэн загас, улаан лоолийн нухаш, нарийхан хэрчсэн өргөст хэмх зэргийг хийнэ.
  3. Ингээд давс, цөцгий нэмээд буцааж шарах шүүгээнд хийж болтол нь жигнэнэ. Таваглахдаа жижигхэн хэрчсэн сонгино цацаж олгоно.
2016-06-25T10:22:49+00:00 2016 оны 06-р сарын 25|Зөвлөгөө|

Leave A Comment