Вааранд жигнэсэн загас

  • 500 г загас (500г загасанд 1 ш сонгино)
  • 2-3 ш тємс
  • 1-2 х/х улаан лоолийн нухаш
  • 2 ш давсалсан єргєст хэмх
  • 2-3 х/х цєцгий
  • 1 чимх нунтаг улаан повоор
  • 2 х/х жижиглэн хэрчсэн сонгино
  • 1 стакан ус
  1. Арилгаж цэвэрлэсэн сонгиныг нарийхан хэрчиж тосонд шараад, вааранд хийж дээрээс нь ус, хэрчсэн тvvхий тємс, нунтаг улаан повоор нэмж шарах шvvгээнд хийнэ.
  2. Тємс зєєлєрч ирэх vед ваарыг шарах шvvгээнээс гаргаж, дєрвєлжин хэрчсэн загас, улаан лоолийн нухаш, нарийхан хэрчсэн єргєст хэмх зэргийг хийж, давс, цєцгий нэмээд буцааж шарах шvvгээнд хийж болтол нь жигнэнэ.
  3. Таваглахдаа жижигхэн хэрчсэн сонгино цацаж олгоно.