Бууцайтай шөл

//Бууцайтай шөл

Бууцайтай шөл

spinach soupОрц: 4 хүн

  • Бууцай 400 гр
  • Бөөрөнхий сонгино 1 ш
  • Цөцгийн тос 1 х/х
  • Гурил 2 х/х
  • Тахианы тунгалаг шөл 900 мл
  • Давс
  • Нунтаг хар перец
  • Цөцгий 120 мл
  • Зөөхий 4 х/х

Хийх арга:

  1. Бууцайг угааж ишийг тасдан авна. Устай хоолны саванд бууцайгаа хийж 3 минут халаагаад шүүж авна.
  2. Сонгиноо арилгаж татна. Тос халааж сонгиноо хуурна. Шөлнийхөө хагасыг дээрээс нь хийж хутгана. Зөөлөн гал дээр 8 минут буцалгасны дараа үлдсэн шөл болон бууцайгаа нэмж хийгээрэй. Үргэлжлүүлэн 6 минут чанана. Давс, перецээр амтална. Цөцгий нэмж хутгаад галаас авна.
  3. Шөлийг блендерээр хутгаж зутан болгоно. Гал дээр дахин тавьж халаах боловч буцалгах шаардлагагүй. Шөлөө аягалаад халбага зөөхий нэмж өгөөрэй.

2016-10-17T22:49:40+00:00 2013 оны 07-р сарын 24|Зөвлөгөө|

Leave A Comment