spinach soupОрц: 4 хүн

  • Бууцай 400 гр
  • Бөөрөнхий сонгино 1 ш
  • Цөцгийн тос 1 х/х
  • Гурил 2 х/х
  • Тахианы тунгалаг шөл 900 мл
  • Давс
  • Нунтаг хар перец
  • Цөцгий 120 мл
  • Зөөхий 4 х/х

Хийх арга:

  1. Бууцайг угааж ишийг тасдан авна. Устай хоолны саванд бууцайгаа хийж 3 минут халаагаад шүүж авна.
  2. Сонгиноо арилгаж татна. Тос халааж сонгиноо хуурна. Шөлнийхөө хагасыг дээрээс нь хийж хутгана. Зөөлөн гал дээр 8 минут буцалгасны дараа үлдсэн шөл болон бууцайгаа нэмж хийгээрэй. Үргэлжлүүлэн 6 минут чанана. Давс, перецээр амтална. Цөцгий нэмж хутгаад галаас авна.
  3. Шөлийг блендерээр хутгаж зутан болгоно. Гал дээр дахин тавьж халаах боловч буцалгах шаардлагагүй. Шөлөө аягалаад халбага зөөхий нэмж өгөөрэй.