Аньсны компот

Home/Зөвлөгөө/Аньсны компот

Аньсны компот

cranberry-juiceОрц:

  • Аньс 1 кг
  • Сахар 500 гр
  • Ус 1 л

Хэрэглэгдэх зүйлс:

  • Жигнүүр
  • Ус буцалгагч
  • Тогоо
  • Сагс нарийн
  • Халбага
  • Шил, таглаа

Хийх арга:

  1. Гэмтэлгүй, муудаж гашлаагүй, шинэ аньсийг сонгож аваад навч болон бусад хогноос нь салгаж цэвэрлэнэ.
  2. Жижиг нүхтэй сагсанд шүүж усаар сайтар угаана.
  3. Уусмалаа найруулахдаа 1 л ус буцалгаад дээр нь 500 гр сахар хийж сахараа уустал хутгана.
  4. Бэлтгэсэн уусмал дээрээ жимсээ хийж 85 хэмд 5 минут байлгана.
  5. Жимсээ шүүж хөргөн савлана.
  6. Шүүж авсан уусмалаа 95 хэм хүртэл халаагаад халуунаар нь савласан жимсэн дээрээ хийнэ.
  7. Ариутгасан таглаагаар таглана.
  8. Хэрэв буцалсан усанд бол 5-6 минут, ууранд 10 минут бага гал дээр жигнэж ариутгана.
  9. Ариутгаад гарган доош харуулж хөргөнө.

INFO TV сэтгүүл №226 /2013/

2016-10-17T22:49:46+00:00 2013 оны 06-р сарын 29|Зөвлөгөө|

Leave A Comment