Ананастай тахиа

/, Хоолны жор/Ананастай тахиа

Ананастай тахиа

 

Орц

  • 500 г тахианы мах
  • 1 ш өндөгний цагаан
  • 2 х/х эрдэнэшишийн цардуул
  • 2 х/х гурил
  • 1/4 ц/х давс
  • 1/4 ц/х хар эсвэл цагаан перец
  • 1/3 аяга ургамлын тос 75 мл
  • 1/3 стакан тахианы тунгалаг шөл 75 мл
  • 3 х/х кетчуп 45 мл
  • 1 х/х цуу
  • 1 х/х будааны цуу
  • 2 ц/х жижиглэн хэрчсэн цагаан гаа
  • 1 ц/х нунтаг элсэн чихэр
  • 1 ш сонгино
  • 1 ш улаан перец ногоон перец
  • 1 аяга лаазалсан ананас

Хийх арга

  1. Саванд арьсгүй, ясгүй тахианы махаа 2.5 см куб болгож хэрчиж, өндөгний цагаан, цардуул, гурил, давс, перецээ холиод 10 минут амраана.

  2. Томхон хайруулын тавганд тосоо хийж халаан, дээрээс нь тахианы махаа хийнэ. Тахианы тунгалаг шөл, кетчуп, цуу, будааны цуу, сахар, цагаан гаагаа нэмээд холино.
  3. Хайруулын тавгандаа 1 х.х тос үлдээгээд үлдэснийг нь асгана. 2 см куб хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэсэн сонгиноо, перецээ 3 минут орчим хуурна.
  4. Хуурч бэлтгэсэн ногоон дээрээ тахиа, шингэн бэлдмэлээ, шүүж бэлтгэсэн ананасын хамтаар нэмээд дахиад 3 минут хуураад таваглана.

БЭЛТГЭЛ
10 minutes
НИЙТ
15 minutes
Порц
2 хүн
2017-01-27T15:39:25+00:00 2016 оны 05-р сарын 25|Зөвлөгөө, Хоолны жор|

Leave A Comment