Орц: 1 хүн
- 180 гр мах
- 278 гр амтат чинжүү
- 13 гр шар лууван
- 20 гр бөөрөнхий сонгино
- 5 гр сармис
- 14 гр тос
- 40 гр шөл
Хийх арга:
- Мах ногоог нарийн гонзгой хэрчинэ.
- Халаасан тогоонд тос хийж шар лууван, сонгиныг хуурсаны дараа мах нэмж хутгаж хуурна.
- Махны өнгө борлох үед давс, сонгино, сармис шөл хийж таглан 50-10 минут жигнэж болгоно.
- Дараа нь нарийн хэрчсэн амтат чинжүүг нэмж 2-3 минут хуурч бэлэн болгоно.
Ногоогоор хийх хоол /2011 он/
Leave A Comment