Амталсан бууцай буюу Шигымчи намүл /shigeumchi namul/

//Амталсан бууцай буюу Шигымчи намүл /shigeumchi namul/

Амталсан бууцай буюу Шигымчи намүл /shigeumchi namul/

64646464Орц:

  • Бууцай 1 боодол буюу 300 гр
  • Бага зэрэг давс
  • Хуурч бутлаагүй гүнжидийн үр

Амтлагч:

  • Шөлний цуу (гүг-канжан) 1 том халбага
  • Татсан ногоон сонгино 1 жижиг халбага
  • Татсан сармис ½ жижиг халбага
  • Гүнжидийн тос 1 том халбага
  • Давсалсан гүнжидийн үр ½ том халбага

Хийх арга:

  1. Бууцайнаас хорчийж хатсан навчийг нь ялгаж хаяна. Бууцайгаа бага зэрэг давстай буцалсан усанд хийж бага зэрэг буцалгаад шүүж авсаны дараа хүйтэн усанд зайлан усыг нь сайтар шавхана.
  2. Бууцайны үндэс хэсгийг бөөгнүүлэн бариад тайрч хаяна. Үлдсэнийг нь 5 см урттай хэрчинэ. Бууцайнд амтлагчуудаа хийж хутгаад тавганд тавьж хуурч бутлаагүй гүнжидийн үрээ цацаж өгнө.
2016-10-17T22:47:31+00:00 2015 оны 03-р сарын 19|Зөвлөгөө|

Leave A Comment