Алимтай гахайн мах

//Алимтай гахайн мах

Алимтай гахайн мах

123Орц:

  • Гахайн мах 600-800 гр
  • Улаан алим 2-3 ш
  • Цөцгийн тос 1 х/х
  • Давс
  • Нунтаг хар перец

Хийх арга:

  1. Гахайн махыг хувилан хэрчиж бага зэрэг давтаж бэлтгээд халаасан хайруулын тавганд хийж хуураад давс, перец цацаж амтлаад өөр саванд хийж таглана.
  2. Алимыг хальслахгүй хэрчээд мах хуурсан хайруулын тавганд хийж дээр нь цөцгийн тос нэмж бага зэрэг хуурна.
  3. Алим махаа нийлүүлж хийгээд дээр нь бага зэрэг халуун ус цөцгийн тос нэмж таглаад зөөлөн гал дээр 10-15 минут жигнэнэ. Дараа нь зөгийн бал нэмж хийгээд бага зэрэг жигнэсний дараа гаргаж халуунаар нь таваглана.

 

 

2016-10-17T22:47:59+00:00 2014 оны 12-р сарын 05|Зөвлөгөө|

Leave A Comment