Айрагны чанамал хийх жор

//Айрагны чанамал хийх жор

Айрагны чанамал хийх жор

gishuneОрц:

  • 6 аяга айрагны иш (Уртаар нь нэг хэрчээд, хөндлөнгөөр нь 1.5 см хэмжээтэй хэрчиж бэлдэнэ)
  • 4 аяга хүнсний сахар
  • 1ш нимбэгнээс гаргаж авсан шүүс болон гадна талын хальсийг ногоо үрэгчээр үрж бэлдсэн нунтаг
  • 2 аяга зэрлэг гүзээлзгэнэ

Хийх арга :

  1. Айраг болон сахараа саванд хийж холиод 10 минут сахарыг нь уустал амраана. Дараа нь дунд зэргийн гал дээр 8 мин орчим зуурмагаа шөлөрхөг болтол мөн айргаа амархан бутардаг болтол нь чанана. Чанаж байх үедээ байнга хутгаж байх хэрэгтэй.
  2. Харин одоо нимбэгний шүүс болон хальсны нунтагаа гүзээлзгэнтэйгээ нэмж хийгээд өтгөртөл нь 6 минут орчим буцалгана. Ингэх зуураа зогсолтгүй хутгаарай. Бас модон элдүүрээр гүзээлзгэнээ бяцлах хэрэгтэй.
  3. Болсон чанамалаа гал дээрээсээ аваад желатинаа нэмж хутгана. Тэгээд 250гр тагтай шилэнд 1.5 см дээрээсээ зай үлдээж хийгээд тасалгааны хэмд хөргөнө. Таны чанамал бэлэн боллоо.
2016-10-17T22:47:11+00:00 2015 оны 06-р сарын 26|Зөвлөгөө|

Leave A Comment