Орц:
- Халуун чили 1 кг
- Сармис 500 гр
- Хмели сунели амтлагч 3 х/х
- Нунтаг кориандр 3 х/х
- Хатааж нунтагласан гоньд 3 х/х
- Яншуй бага зэрэг
- Ногоон шинэ гоньд бага зэрэг
- Кинз бага зэрэг
- Давс
Хийх арга:
- Хмели-сунели, кориандр, хатаасан гоньдыг нийлүүлж холино. Энэ гурвыг нийлүүлэхэд хэмжээ нь нэг аяга орчим л болох ёстой. Хэрэв их бол илүүдлийг нь үлдээх, бага бол нэмэх хэрэгтэй.
- Чили болон амтлагч шинэ ногоонуудаа нийлүүлэн блендэрт хийж жижиглэнэ. Ингээд бүх орцоо нийлүүлж сайтар хольж хутгаад, шилэн саванд хийж таглаад хөргөгчинд хийж хадгална. Энэхүү бэлтгэсэн аджикаг махан хоолонд хэрэглэнэ.
Leave A Comment