Шарсан төмстэй өндөг

Prep Time 15 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 20 mins
Course Өглөөний цай
Servings 4 хүн

Ingredients
  

  • 600 г чанасан төмс
  • 1 ш сонгино
  • 300 г чанасан гахайн мах
  • 80 г масло
  • 4 ш өндөг
  • 2 халбага өцгийн тос
  • 1 боодол яншуй
  • Хар перц
  • Давс

Instructions
 

  • Төмсийг чанаад хөргөөрэй. Хөрсөн төмсийг хальсалж нимгэн, гахайн махыг жижиг дөрвөлжин хэрчинэ. Сонгиныг арилгаж мөн л жижиг хэрчинэ.
  • Хайруулын тавганд тос хийж халаагаад, сонгиноо хийж хуурна. Үvн дээрээ төмс болон гахайн махаа хийж давс, перцээр амтлаад дунд зэргийн гал дээр төмсийг шаргал өнгөтэй болтол ойролцоогоор 15 минут шарна.
  • Энэ хооронд тогтмол хутгаж байх хэрэтэй. Яншуйг угааж, жижиг хэрчээд бэлэн болсон төмсөн дээгvvр цацна.
  • Хайруулын тавганд тосоо хийгээд өндөгийг шарж, шарсан төмстэй хамт таваглаад, ногооны салаттай хамт идээрэй.