Хаш, улаан лоольтой шпагетти

Prep Time 10 mins
Cook Time 10 mins
Total Time 20 mins
Course Үндсэн хоол
Servings 2

Ingredients
  

  • Сармис 2 хумс
  • Улаан лооль 2 ш
  • Хаш 1 ш
  • Давс, нунтаг хар перец
  • Цөцгийн тос 25 гр
  • Оливын тос
  • Сонгино 1 ш
  • Пармезан бяслаг
  • Шпагетти 300 гр
  • Тимьян

Instructions
 

  • Саванд ус, давс хийж буцалгаад шпагетти хийж чанах бөгөөд гоймонгийн төрлөөс нь шалтгаалан 7-8 минут чанана.
  • Сонгиныг жижиглэн хэрчээд, дунд зэргийн гал дээр 1х/х оливын тосонд 5-7 минут зөөлөрч тунгалаг өнгөтэй болтол нь хуурна. Хашийг 0,5 см зузаантай байхаар хэрчээд дээгүүр нь давс цацаж тавина.
  • Сармис лоолийг өөрийн хүссэнээр хэрчээд, хайруулын тавган дээр нэмж хуурах бөгөөд бага зэрэг давс, тимьян нэмж хуурна.
  • Шпагеттиг болмогц нь шүүж авна. Гоймон чанасан уснаас 1 х/х хэмжээтэйг авч үлдэнэ. Сүмс дээр цөцгийн тос нэмж хольж хутгана. Пастаг таваглааддээгүүр нь үйрүүлсэн пармезан цацаж ширээнд өгнө.