Ананастай тахиа

Prep Time 10 mins
Cook Time 5 mins
Total Time 15 mins
Course Үндсэн хоол
Cuisine Ази хоол
Servings 2 хүн

Ingredients
  

  • 500 г тахианы мах
  • 1 ш өндөгний цагаан
  • 2 х/х эрдэнэшишийн цардуул
  • 2 х/х гурил
  • 1/4 ц/х давс
  • 1/4 ц/х хар эсвэл цагаан перец
  • 1/3 аяга ургамлын тос 75 мл
  • 1/3 стакан тахианы тунгалаг шөл 75 мл
  • 3 х/х кетчуп 45 мл
  • 1 х/х цуу
  • 1 х/х будааны цуу
  • 2 ц/х жижиглэн хэрчсэн цагаан гаа
  • 1 ц/х нунтаг элсэн чихэр
  • 1 ш сонгино
  • 1 ш улаан перец ногоон перец
  • 1 аяга лаазалсан ананас

Instructions
 

  • Саванд арьсгүй, ясгүй тахианы махаа 2.5 см куб болгож хэрчиж, өндөгний цагаан, цардуул, гурил, давс, перецээ холиод 10 минут амраана.
  • Томхон хайруулын тавганд тосоо хийж халаан, дээрээс нь тахианы махаа хийнэ. Тахианы тунгалаг шөл, кетчуп, цуу, будааны цуу, сахар, цагаан гаагаа нэмээд холино.
  • Хайруулын тавгандаа 1 х.х тос үлдээгээд үлдэснийг нь асгана. 2 см куб хэлбэртэй хэрчиж бэлтгэсэн сонгиноо, перецээ 3 минут орчим хуурна.
  • Хуурч бэлтгэсэн ногоон дээрээ тахиа, шингэн бэлдмэлээ, шүүж бэлтгэсэн ананасын хамтаар нэмээд дахиад 3 минут хуураад таваглана.